Ама не е фер сите во централната. Има студенти од цела Македонија. Замисли нркој од охридско село треба само ради една картичка да се залета во Скопје, цел ден ќе го отепа за ништо. Нека распределат во секој град, вака е малку не фер...
Не, види си на апликацијата дали ти е прифатена. Малку хаос се од банкава еднаш на меил пуштат за ажурирање, па смс. Не пуштат кај сите во исто време
Прифатено ми стои, само не знам што ќе се деси, дали ќе пуштат подоцна, или пак ич.. Дали ќе можеме да подигаме без порака, или да им пишуваме на банката…
Ќе има некоја мобилна апликација посебна за оброков или ќе се користи мобилната апликација на Шпаркасе?
Здраво на сите, имам проблем при најава на услугите на мон. Имено го форматирав лап топот и од ново треба секаде да се регистрирам. На микрософт ми ги прифаќа податоците и кога одам да се регистритам на скулс ми го појавува ова, знаете ли во што е проблемот. Пишав меил но немам никаде одговор
Нема ни таму. Колешка што го има истиот проблем се јавила во банката и рекле дека можно е поради проблеми со интернетот да е тоа и пак да проба утре дента...
Dali na viber vi prakjaat poraki od kade da ja podignete kartickata? Ili na broj bidejki seuste nisto nemamm
Dali nekoj sto mu nema stasano poraka, se ima javeno vo banka da prasa, zosto nema? Ili pak ima vremee, stvarno ne znam zosto nemam...Lani zemav
Очигледно сме поделени во групи по азбучен ред, факс или слично, не може сите одеднаш да земеме картички, ако е како што викаат, подигање у централна банка у Скопје. И јас уште немам смс кај и кога да подигнам, и сите мои колеги/колешки сеуште немаат, ќе се стрпиме малце, секако исплаќање е од октомври.
Се сложувам дека ако треба да се подигнат картичките пред Октомври дека подобро ќе било да ги подигнеме од банката во градот каде што живееме. Друг проблем реално не гледам со тоа дали од Скопје или од местото на живеење треба да се подигнат пошто секако ќе сме во Скопје. А и верувам дека нема да може да се користи низ цела Македонија ако има одредено каде ќе може да се користат парите.
Апсолутно те разбирам, ама само во Скопје има факултети? Како тоа сите ќе сме во Скопје до октомври? Некој студира во Битола, некој во Охрид, Штип, Тетово.... Не е логичко некој шо студира надвор од Скопје да оди да си купува храна секој ден во Скопје. По дифолт логика нема