Секој да ја подигне картичката од банката во градот во кој студира не би требало да е проблем* грешка се изразив. Секако дека нема логика да одиш до Скопје, а да студираш во Битола пример, јас во Скопје студирам па затоа така се изразив. А и сигурно во секој град каде што има факултет ќе има и одредени места каде може да се купува со картичката.
Добро дали има некој што на е-услуги и стои дека е прифатено, меѓутоа нема добиено порака за подигање картичка?
Здраво Сакам да прашам бидејки сум бруцош и не суѓ многу упатена, земам семејна пензија бидејќи имам починат родител, дали ние од таа група може да аплицираме за оброк, бидејќи ме буни фактот дека ако дојде до прилив на средства ми се прекинува пензијата но имаат кажано дека не стигаат на таа сметка? Дали може без проблем да аплицираме а да недојде до недоразбирање и да ми ја укинат? И кога може ако може
Најдобро постави ги прашањата на subvencioniran.obrok@mon.gov.mk и info@piom.com.mk, (дали одговараат не знам). По мое (не го земај „здраво за готово“), не може да ја изгубиш пензијата бидејќи оброкот не приход. Ако пензијата е поголема од 20.175 денари, не ти следува оброк. Пријавување: Други пријавувања
Ќе ги испринташ и ќе пополниш тоа што се бара на празните места. Потпишуваш, скенираш и аплицираш. Подетално напишано тука.