https://goo.gl/maps/XKbXps7e7ShQDyGZ8 на улица македонија неколку минути пеш од рамстор молот. инаку да,само лична
Изгледа не ќе да е кај сите иста адреса посочена. Кај мене за подигнување картичка ми пишува во Центар за обука на Шпаркасе во Железара.
Немаш потреба да вадиш сметка. По апликацијата, ќе ти стигне на мејл или порака линк да ажурираш податоци, во случај да не ти стигне на овој линк се ажурираат податоци https://netbanking.mk/portal/studentportal, па ќе чекаш порака за подигнување на картичката. Сметка, картичка, се' тоа си средуваат од Шпаркасе.
Дали има некој на кој апликацијата му е прифатена, а сеуште не добил порака за подигање на картичката?
За електронско банкарство успеа да средиш? Ми стигнаа одма кодовите за картичките ама на апликацијата не можам да се регистрирам
Да, си ставив и пин ама сега веќе не им функционира апп, никако не можам пак да се најавам, кочи многу апп нивна или не знам што е. Денеска ми стигнаа активациски кодови за е- банкарство и така си ставив и пин, почекај ги да ти пратат самите.
Мене на првиот рок ми ја одбија пријавата, пишале не сум редовен студент, а сум. И лани вака ме одбија, пишав на меил приговор, пратив потврда за редовен студент ама џабе. Па после не ми се виде многу битно и баталив. На вториот рок пак аплицирав. Уште нема промена на статусот, ама да прашам што да правам ако пак одбијат пошто со праќање меил нема фајде. Да одам во министерството ли? Повеќе прашувам затоа што може и пријавата за стипендија да ми ја одбијат од таа причина па да средам порано
Дали некој разбра за што е втората картичка што ја даваат, дечкото на шалтер не знаеше да ми објасни, рече картичка за млади до 25 години, ама конкретно за што, како нормална сметка или?
Zdravo!! Se znae li na koi mesta ke mozat da se koristat tie karticki? Dali sumata mora da se istrosi istiot den ili imaat vaznost od poveke dena? I dali ke funkcionira so prodavnici od site gradovi?
Може, јас не ја ни земав. Уште одам таму им кажав дека не сакам да ја земам и си запишаа на компјутер дека не сум ја земала. Многу е глупаво, се обидуваат да протуркаат дополнителен трошок на студентите.
Не е точно дека е дополнителен трошок другата картичка. Пишуваше дека студентите нема да плаќаат месечна провизија за користење на таа картичка и електронско банкарство. Всушност ни отвараат трансакциски сметки со пакет за млади Vibe on и користењето на услугите не се наплаќа. Не знам каде го прочитав ова, но сигурна информација е. Се разбира дека ако не ви треба нова сметка, нема потреба да ја земате.
Ако ја користите сметката само за оброкот немате трошоци: По мое има скриени намери, ако се знае дека: