Токму заради ова искоментирав дека сакаат само да ги навлечат студентите на дополнителен трошок. Исто така, и јас знам дека е бесплатна картичката, односно нема надоместок за водење на истата, но никаде не видов дали студентите се ослободени и од трошокот за водење на трансакциската сметка која е поврзана со картичката. На крајот на денот, бидејќи станува збор за дебитна картичка, ако веќе имаш една не ти требаат повеќе. А, дури и за оние студенти кои немаат картичка, сепак е подобро да си разгледаат во сите банки какви се условите и да се одлучат за онаа која најмногу им одговара.
Очигледно дека не е 100% бесплатно кога имаат напишано „многубројни попусти од програмата за млади Vibe on“.
Aj nekoj da mi objasni od kako ke se zemat kartickite od Sparkasse, sto treba da pravime? Mi stasa Kod ne gi razbrav bash..Mora li da se simne nekoja app kao odi toa sve, ve molam da mi kaze nekojj
СМС и емаил со двата кода за најава на нивната апликација стига наредниот ден од подигнувањето истиот ден само може пиновите да се добијат за картичките
Тоа направив и ставив код, после тоа само пишува Добредојдовте, процесира и ништо не се вклучува на апликацијата
I posle instaliranje se vnesuva kodot sto ni go ispratia oni? Ili lozinka ne znam shto e bash, da ne e kaso bidejki jas uste nisto nemam napraveno ne ni znam so treba da se pisuva, kade ide toj pinnn....
За најава на апликацијата ти стигаат два кода еден преку СМС друг на емаил ден по подигнување на картичките. А пиновите за картичките ги добиваш со праќање на кодот по СМС кој го пишува на листот каде што е прикачена картичката.