https://meta.mk/meta-mk-otkriva-kad...rtichkite-za-subvencioniran-studentski-obrok/ Картичките, како што велат од Шпаркасе банка, согласно законот ќе може да се користат за купување на храна од сите продажни места кои се занимаваат со продажба на готова или приготвена храна и прехранбени производи. Оброци ќе може да се купуваат од вакви места на територијата на целата држава каде има инсталирано ПОС терминал на која било банка, кој прифаќа плаќање со „Visa“ банкарски картички. Тоа значи дека студентите со картичките ќе може да купуваат производи од сите продажни места за готова и приготвена храна, ресторани, пекари, продавници и маркети кои располагаат со ПОС терминали.
Здраво. Дали знае некој дали ќе треба дополнително да се активира картичката за да може да се користи од 02.10, или директно без никаква активација претходно и кој од пиновите всушност е за студентската картичка, бидејќи добивме два во пликоа?
Zdravo Dokolku ne mozam da ja podignam kartichkata ovaa nedela, bidejki ne sum od Skopje i ne mozam da dojdam ovoj period, dali bi imalo nekakov problem? Ve molam odgovorete mi koj znae. Fala <3
Луѓенца хелп денес ми стигна активациски код а вчера ги активирав картичките, ми кажува дека е за апликацијата од андроид, ја инсталирав ми бара код 1 и код 2, код 1 имам код 2 немам, а потоа ми бара нов пин, дали е некој во истава ситуација и може да ми каже за што се работи
Дали има уште некој кој има аплицирано на мон после рокот (прифатен е) а му нема стигнато меил од шпаркасе?
код 1 ти е од смс, код 2 побарај го на меил, кога ќе ги внесеш ќе ди подесиш пин за апликацијата и тоа е
Од каде го читате код 2? единствен код кој ми има стигнато од шпаркасе е за да продолжам со апликација (кога прикачувавме слики од лична карта итн)
Па ја за тој код прашувам? Затоа го искористив примерот за кодот што стизаше кога аплициравме wtf chill
Мене у Шпаркасе ми рекоа дека ќе треба да ја активирам картичката од мон преку апликацијата s banka така што, Ја ја симнав, напишав код1 (го добиваш кодот така што го испраќаш кодот што ти е напишан на писмото од мон на 144665) а за код2 пишува код од email ама не сфаќам каков е тој код затоа што на мене ми нема стигнато такво нешто. Ова го знам за оваа картичка, а зошто имаме код на писмото и за картичката од шпаркасе и што да правиме со истиот не разбирам ни јас.
Од Шпаркасе ви даваат две картички со тоа значи треба да имаш 2 пина. Кај некои пинот е во самото плико кај други има кодови кои се праќаат по смс за да ти го пратат пин кодот на картичката. После тоа треба да се најавиш на апликацијата, повторно бара 2 кода при што еден ти стига на смс следниот ден по подигање на картичката, а вториот код ти е пратен на маилот со кој што си аплицирал (провери спам), си задаваш пин и за апликацијата со која користиш мобилно банкарство и тоа е тоа.