Znae li nekoj moze li da te odbijat ako na smetkata imas odredena suma pari? Ne znam dali tie ke gi gledaat kako priliv..
Ako mesecno zemas plata, da,posto ne treba da si vo raboten odnos..Vo sprotivno, ne, bez razlika dali si imas nekoja suma na pari na smetkata.
На некои затоа што имале трансакција што била повеќе од минималната плата ги одбијапа пишуваја приговори
Нема логика ако ги пуштаат кога ќе им текне во месецот, ако е за оброк, се знае дека мора да се на први во месецот пуштени, иначе нема да им има смисла мерката.
Мислам дека од петок ќе почнат, ама нема да стигнат кај сите да префрлат. Односно, не сите банки ќе пуштат во петок. Истото се случува и за стипендиите.
Taka e. Tie pari ni gi pustat da imame za sekojdnevno obrok. Sho znaci jademe sekoj den, ne pochnuvame so hrana na sredina od mesecov, pa da gi pustat koga ke sakat. Poubo neka ne ja sproveduvaat merkata, ako ne se sposobni na pocetok od mesec da pustaat na studentite pari.
Само документите што ги има да се потполнат и потпишат требаат за аплицирање или треба плус нешто дополнително?
Треба да пополниш онлине апликација на линкот што е даден во конкурсот. Таму покрај двата документи што се дадени за пополнување и скенирање, треба да прикачиш и трансакциска сметка.
Дали на некој му се случило да ги заборави / изгуби корисничкото име и лозинка ? И како го решил проблемот ?
Треба да пуштат денес, за од утре да си купуваме оброк. Така би било во некоја современа држава, а кај нас многу веројатно ќе пуштат утре попладне..
Не верувам и дека ќе има инфо. Мене ми рекоа очекувајте пари на сметка од први, а дали ќе пуштат утре , дали од понеделник ќе видиме.