Кажаа во сите градови на Македонија може да се користи картичката, во маркети, пекари, сендвичари и сл, производители или продавачи на храна каде има пос терминали.
Јас ја активирав картичката така што ја ставив во банкомат, и го внесов пинот кој ми стигна на смс порака. (Претходно од упатсвата кои ни ги дадоа видов дека треба на еден број да ја испратиме шифрата за тие да ни го пратат тој пин) И ми се вклучи. Дали е задолжително да активираме и електронско банкарство?? И во врска со Вибе трансакциските сметки јас не ја подигнав и за тоа не ми направија никаков проблем.
Дали само картицкиѕе за оброк мозе да се користи апликацијата. И како се најавува таму. Регистрација на нов корисник или најава на Ѕ систем
Јас разбрав дека само порака, не можело да се стави таа картичка во банкомат и не може да се следи состојба на сметка
Бев во Шпаркасе да брашам дали треба активација на картичките од МОН, ми кажаа не треба, автоматски се активирани.
Aj nekoj da mi objasni, sto treba da pravam zemav karticki? Koja app da ja simnam, isprativ kod mi stasa pin i sto sega so nego? Nisto ne mi objasnia tamu ...epten ja tupat nekako ako saka nekoj da objasni
Дали можеме така мене така ме најави, али ги пишав последните 4 бројки од плавата картичка, и со таа ли треба да купуваме така? А портокаловата зошто служи:
Не ми се тука моментално и не можад да ги видам.. си пишува на картичките дека една е од министерство, таа е за оброк