Како е процедурата за аплицирање за студентски оброк? Каде треба да аплицирам, на МОН, нема активен конкурс? Ако некој скоро аплицирал, ако може нека ми пише❤️
Јас ја подигнав само картичката за оброк, го испратив кодот на смс, и ми дојде пин-от на порака. Следен чекор што е,за оние кои ја подигнаа само картичката за оброк (без вибе он пакетот)? Има некој во иста ситуација? Треба да ја симнам апликацијата, или завршено е процедурата тука?
Не беше сума над 140. Сега е океј, откако се јавив во шпаркасе. Отидов пак во маркет и си купив цигари за оброк
Дали некој друг има проблемот со регистрација на апликацијата цело време ми дава внесовте погрешни податоци?
Исто и јас во Кам и Стокомак и од таму ми кажаа некои поминуваат некои не. Кога ја зема ти картичката?
Дали сите добивте мејл по апликацијата, бидејќи јас не добив и не знам дали да одам во sparkasse или дефинитивно да чекам мејл бидејќи не знам дали ми е прифатена?
Колеги, пред неколку дена мој другар проба да ја активира МОН картичката на банкомат на Шпаркасе и истата му ја лапна банкоматот. Не информираа од Шпаркасе деак МОН картичките (за оброк) се активирани веднаш после земањето на картичката и нема потреба истата да се активира преку банкомат. Внимавајте за ова.
Исто читам коментари многу дека имаат проблем со активирање на мобилно банкарство. На следниот линк има цело упатство - https://sparkasse.mk/Физички_лица/Сметки_и_картички/Дополнителни_услуги/Мобилно_банкарство.aspx
Јас пошто нејќеше да ми ја прифати во маркет, а видов дека е активна на апликацијата, сепак ја ставив во банкомат, немав никаков проблем
Подобро ќе беше да можеше цела сума од месец да се користи, без да се вади, вака секој ден по 140 е премалку