Прочитав дека не можело, со картица можи да се плаќа на места каде примарна услуга е продажба на храна, на бензиски не можело, така да најверојатно и дм нема да можи затоа што е козметика
Исто не би било лошо да напишете на кои места имавте позитивни искуства при купување со картичката (и секако за местa од кои слушнавте дека може од колеги) )
Тинекс и жито позитивно искуство. Во џамбо може било што да си купиш? Инаку мене тоа ме интересираше дали може да си купиш и нешто производи за хигиена или препаративна козметика од маркет освен храна, па и да си доплатиш зошто повеќето такви производи се поскапи од 140? Си имав доплатено во маркет, за сега само храна имам купувано, не знам дали може и вака? Во едно идење повеќе работи да си купиш што и сам ќе си ги платиш ама да не е само храна?
Во џамбо тетратка си купив, а другарка гел за туширање во веро. На двете ни ги прифати картиците. А пример во дм, одбиена била картицата. Инаку може и со доплата во кеш ако е повеќе од 140 сумата.
Одлично е ова, за студент и пари за маркери, тетратки, пенкалца и слични производи се одлична финансиска помош. Фала ти што ни пиша за ова.
Нема проблем Баш сакам да пробам во просветно, офис плус дали ќе може. Ако не задоволително ќе биде и со приборов по маркетиве што го има.
@Iris009 јас можам да кажам дека во Специјал и Киоск Бургер Бар немав никаков проблем, меѓутоа на бензинска Макпетрол и Тобакото кај Порта Буњаковец имав, сакав храна да купам (и тоа вработениот потенцираше дека сите студенти што дошле до тој момент таму во тобакцето, не им биле прифатени средствата).
Не можи на бензиска, треба кај работодавец што бизнисот му е регистриран за продажба на храна затоа не ги прифаќа картиците најверојатно и тобакото поинако е регистрирано