Бев да пазарам со картичката во Стокомак и на каса ме известија дека од денес не вршеле такви услуги. Дали на некој му се има исто случено?
Купуваше нешто над 140 денари? Ако да, веројатно ги мрзи тие на каса да наплаќаат пола-пола ама тоа е безобразно од нивна страна. Инаку за работи до 140 ден нигде не би требало да ти прават проблем
Зошто? Мене досега не ми се случило такво нешто, ќе им кажам ако е над 140 сумата со картица до 140 другото со доплата. Сигурно ја мрзело да ти наплати така, безобразлук
А утре, пошто нели е празник, ќе може ли да се користи картичката? Поточно, не следува ли утре оброк?
До касиерот/касиерката е, мене досега во Стокомак не ми направиле проблем, веројатно не им се работело.
Vcera ja podignav kartickata i prodav ne e aktivna ,treba li nesto da napravam ili da cekam od tamu da mi ja aktiviraat ?
Во Велес. Сметката ми беше помала од 140 денари. Пред тоа од таму пазарев и не ми правеа проблем и ако сметката ми беше поголема ми дозволуваа да доплатам.
Дали некој пробал дали денес поминуваат картичките? Знам дека не не следува износ за денес, но можеби можеме да ја употребиме со парите наменети за друг ден.
Кај мене и денес помина картичката. И денеска не следува оброк. А слушам кај некој одбиена била. Да не има кај некој друг проблем?