Дали ке продолжам да земам оброк до крај ако дипломирам сега во јануари? Дали проверуваат од мон секој месец како лани дали сме сеуште студенти?
Сигурно дека проверуваат, одма ако нешто се смени завршиш, се вработиш, имаш прилив над минимална укинуваат
Вчера си ја земав картичката бидејќи аплицирав во втор рок. Имам 0 расположиви средства. Кога да очекувам да ми префрлат? Од 1-ви ноември?
Здраво, сакав да ве прашам, дали случајно некој во Скопје има да сподели места каде што нудат како пакет за 140 денари? Или пак студентски попуст воглавно па да си доплатиме некоја сума? Знам дека има на некои од самите факултети и можеби некои места за храна на социјалните мрежи имаат постирано, но никако да најдам.
На статусот од МОН на апликацијата ми пишува уште валидно, ниту прифатено ниту одбиено, што да правам? Ажурирав податоци од шпаркасе ама џабе ми рекоа од таму додека ме нема на списокот од МОН не може ништо џабе.
Izvinete gluposti shto ke ve prasham, mozheli so portokalovata da se pazaruva od market ili samo onlajn?
Ако мислиш на картицата што ти стигнува оброкот (таа е плавата), може и во маркет да се купува со неа
Јас во мај дипломирав ама ми стигнаа пари за уште два месеци откога дипломирав,ама сега со картициве можно е да е построго.