Дали пак ме следуваат средства за оброк доколку се пријавам на работа со пола работно време (20 часа неделно)?
Ќе добивате сѐ додека не се донесе Закон за престанување на важењето на Законот за субвенциониран студенски оброк
Здраво дали на тие што аплициравте во октомври/ ноември за оброк ви стигна порака на тел. Дека треба еден ден пред подигање на картичката да се ажурираат податоци на линкот испратен во порака?
Дали има некој пробано во маркетите каде купувате хранителни производи, да купите нешто од другите категории, пр: пенкало, или влажни марамчиња?
Moже што сакаш од маркет, од кафич, ресторант. Од алкохол, цигари, памук, буквално се само да се регистирани како маркет или нешто за храна да е.
Дали на некој му се има сменето статус во одбиено, а ви стигна порака дека картичката е стигната, да се подигне?????
Zdravo sekoj den gi koristam sredstva, pred malku gi iskoristiv poslednite za ovoj mesec, i mi dojde poraka da imam uste 70 denari na smetka? Dali i na nekoj mu e taka?
Тие 70денари што ти останале се кога некогаш немаш потрошено точно 140ден и истите се враќаат во државната каса. Минатиот месец мене ми останаа 56ден не искористени и истите беа рефундирани во МФ.