Дали пуштањето на пари за субвенциониран оброк престанува и кога студентот ќе биде пријавен на пола работно време?
Ме интересира нешто, прв пат ќе аплицирам за оброк. Гледам има услов да немаш во тековната година примања над минималната нето плата. Што ако претходниот месец сум имала, а наредниве не? Пак ќе немам право? Некако воопшто не ми е логично тоа..
а проба ли повеќе? Или провери на апликацијата на Шпаркасе ако можеш да се најавиш, мене нешто не ми дозволува.
Нема на неделно ниво си ја има сумата што ја пуштија на почеток и ти одземаат по 140ден а и мислам дека на неделно ниво не е активно скоро од тие што ги прашав нема кај никој
Кај лимит за плаќање на продажно место ПОС терминал се гледа колку е лимитот што можиш да го користиш
Втора исплата е ова така? Пошо ми пратија на 29.12 и 18.01 ама се помалце од 1200 иако е со прифатен приговор.
Хм јас аплицирав во јануари, иначе да 2ра исплата е една нели за декември, а една за јануари. Имаше дека на тие што ви исплатиле помалку ќе ви ја доисплатат разликата. Иначе мене 1200 ми стигна за јануари