Имам прашање сега за конкурсот, минатата година во пријавата и изјавата ги напишавме трансакциските сметки од различни банки (зависно кој студент каде има отворено сметка). Оваа година ќе треба да се напише трансакциската сметка од Спаркасе, или тоа што беше од минатата година, од различна банка?
Stranata ne se otvara ama ako sakas link do prijava i izjava, vo instagram stori na ussukim ima link koe ke te prati do dokumentite.
Појма немам, шифрите во самата картичка не верувам дека се, ама изгледа нема да дознаеме која трансакциска треба да се пишува дека е многу специфичен проблем, да почекаме некои денови, може ќе прецизираат.
Ништо не разбирам, а сега од студентарија читав во коментар викаат дека може било која активна трансакциска сметка? Ако некој добие конкретни информации ве замолувам да напишете тука.
Како што разбрав за тие што земавме минатата година треба да се пиши бројот на таа картичка, само не ми е јасно кој број треба да се пиши. Затоа што ми нема логика пак да ни изготвуваат картица кога имаме
Да само сега не знам дали треба да се напишат шифрите на самата картичка (како што е наведено во скриншот на ussukim) или пак се некои од тие две шифри во апликацијата на спаркасе под полето “тековни сметки” или под полето « visa debit student »
Тековни сметки е трансакциската од другата картица, или е таа што ја пишува на самата картица или сметка на картичка т.е како што кажа visa debit student
Ако памтам добро требаше да се прикачи и скенирана трансакциска сметка. Како ќе ја прикачиме оваа ако не е напишана никаде освен во самата апликација ?
Овие од УСС врска немаат слушнале нешто ама не разбрале. Прво број од картичка а тој друг број е, па сеа од апликација. *Сеа кажа овај од усс дека може screenshot, арно им текна.
Значи дечки и бројот од шпаркасе од трансакцијата на мобилната апликација и скриншот од истото кај што пишува скенирана трансакција од апликацијата треба ? А пријавата и изјавата каде можам да ги најдам оваа година да не се сменети пошто лани ги пополнив од претходна година и беа сменети.....може ли да ми ги прати некој? Благодарам однапред