Да. Бројот шо почнува со 250 тој ќе го пишиш во S-Banka апликацијата и на истото ќе му напрајш скриншот. Во settings на С-Банка имаш опција да овозможиш скриншот. Изјавата и пријавата симни ги од тука, ги имаа прикачено од УСС Уким https://drive.google.com/drive/u/0/mobile/folders/1pGiS2Gh_fgVtZFZ-w82xWzYzxLSNrV6t
Со цртичките измеѓу треба да се пише трансакциската како што е во апликацијата или само бројки? Ми падна чудно дека им е така, дека во банката каде сум трансакциската си е само бројки, но изгледа тука во Шпаркасе вака им се трансакциските.
Во пријавата (листот што го прикачуваме скениран) со цртички ја напишав (се надевам дека е океј), а без цртички ја пишав во онлајн полињата на апликацијата, бидејќи таму не дава да се напишани ни точки, ни цртички.
Ланската година картичките што ги дадоа од Шпаркасе го немаат бројот на трансакциска 250..... Како аплицирате, кај го пишува бројот што го внесувате на пријавата?
Каде во мобилната апликација го има полето тековни сметки, само мои сметки ми дава кога ќе ја отворам?
Во апликацијата С-Банка ни ја пишува трансакциската, од неа ќе ја напишиш и направиш скриншот, во сетингс имаш опција да овозможиш скриншот. Горе првото поле над име и презиме и трансакциска пишува тековни сметки и кога отвориш ти ги покажува.
Дечки, дали може да се внесе трансакциска од друга банка или мора од Шпаркасе? Исто и за личната карта може да се аплицира со старата иако е истечена важноста?
Ако имаш земано оброк минатата академска година и веќе имаш отворено сметка во Шпаркасе за оброк и плава картичка, пожелно е да ја внесиш веќе постоечката трансакциска за да не ти отвараат нова сметка, па картичка, па договор а и највероватно автоматски ќе те префрлат на старата зошто веќе постоиш таму. Ако немаш до сега земано оброк и аплицираш прв пат како овие 1ва година, тогаш можеш да аплицираш со трансакциска од било која банка. ЛК која и е истечен датумот на важност се смета за неважечка.