Zdravo tocno li e deka dozvolija da se aplicira i posle 5.09, za site vazi toa? Starata licna karta mi istece a novata ne e uste gotova ne mozam da apliciram duri posle 10.09
До 05.09 е аплицирањето за сите, за бруцошите е од 01.09. После 05.09 не можеш. Наредно ќе можеш да аплицираш од 01.10 до 05.10. Ама еве некој погоре кажа дека признавале ЛК со истечен датум, иако законски се смета за неважечка. Аплицирај сега, ако те одбијат ќе аплицираш од 1 октомври.
Дали оние кои завршивме 4та но сеуште немаме брането дипломска имаме право да аплицираме? Како оди за нас знае некој?
Ако може некој да ми одговори доколку знае. Јас сега аплицирав за оброк и пријавата и изјавата ги симнив од страната mon.gov.mk. Таму немаше поле за да се напише трансакциската сметка. Сега гледам на еден линк од некој од членовите, што има постирано, дека таму има поле за трансакциската сметка. Мислите дека нема да ми го прифатат? Бидејки јас технички тие документи ги симнив од нивната официјална web страница?
Не знам од каде си ги симнала, но на пријавата имаш поле за да внесиш трансакциона сметка, мислам до 5ти е рокот симни ги, пополни ги пак. Нема шанси да си ги симнала од страната и да нема место за да внесиш трансакциска
Od samata stranica mon.gov.mk. Koga zavrsiv, vikam aj da gi proveram drugite linkovi so dokumenti, i gledam deka samo toa pole nedostiga, od dokumentite na nivnata oficijalna stranica.
Симни ги од линкот што го стави @FridaodaMk , и уште еднаш аплицирај, за секој случај. Не е никаков прекршок ако имаш две пријави, првата ќе ти ја поништат, втората ќе ти ја прифатат (ако исполнуваш услови).
Фала ви, не изјавата беше таа истата само на пријавата и недостигаше тоа полето за трансакциска, го пополнив сега ова новото, и ажурирав податоци, немаше потреба да аплицирам пак )
Е баш од овде ги симнав и го немаше тоа за трансакциска, ама добро го најдов тоа со трансакциска од линкот што беше постиран тука во форумот пред неколку време. Се извинувам што ве мачив, фала ви многу )
Пробав го симнувам повеќе пати од официјалната страна најновото за 2024/25 и го нема полето за трансакциска, од каде го симнавте помогнете ми. Уште нешто, во однос на скенирање на трансакциската, јас сум во НЛБ и немам пластифицирана трансакциска како можам да ја скенирам? Не знам каде ми е договорот од банката.
Симни го од линкот погоре што го ставив, од апликацијата направи screenshot, не сум на нлб не знам дали можи побарај
Уште нешто, сега се запишав за прва година и немам добиено број на индекс, дали да го пополнувам воопшто полето за индекс или нема фа биди важечко?