Ако си на полно работно време и зимаш над минималецот ти се прекунува, ако си на пола работно време и под минималец ќе продолжиш да зимаш.
Од први до пети повторно поднесов за оброк пошто бев одбиена.. Прашањето ми е колку време е потребно да се добие резултат дали сум одбиена или не?
Доколку сме добиле студентски оброк дали секој месец треба да се аплицира? И како се активира апликацијата кога од банка ми немаат сеуште пратени код?
сеуште нема одговор.. дали има меил каде што можам да пишам? Уште нешто дали ќе ми пуштат само за една недела или ќе пуштат од денот на апликацијата за цел месец
Кажаа оваа недела ќе има резултати од апликациите. Колку што разбрав средства ќе пуштаат од декември, за овој месец не следува.
Јас аплицирав на 1 ноември и пишува профатено на апликацијата. Од кога ќе почнеме со добивање средства и по колку е неделно?
Не, еднаш аплицираш. Треба да ти стигне 1 код на смс еден на маил, ако не ти имаат стигнато јави се во контакт центрите. Секако апликацијата не е неопходна.
Ова за оброкот, имам електронско банкарство, и сега можам да си го сменам лимитот можам да си направам да си ги извадам сите парички од банкомат. Еее сега, на пример што може да се случи???