Да прашам дали можам да аплицирам за оброк иако не сум запишан и сега ќе одам прва година на факултет?
Можеш да. Кога ќе се запишеш ќе видат дека си примен и доколку ги исполнуваш и другите услови ќе ти ја прифатат апликацијата.
Дечки може ли некој да ми каже дали треба да се печатат пријавата/изјавата за потпис, па да се скенираст или пак можам и електронски потпис како ќе правите?
Здраво,во јавните повици за аплицирање има понудено само за одделни институти како земјоделски институт,Институт за општествени науки и слично,на кој повик треба да аплицирам бидејќи сум студент на Правен факултет,знае некој?
Prijavite od ovaa godina i izjavata za obrokot dali se isti ko lanskite bidejki ne mi se otvara stranicata na MON
Decki vie sto apliciravte vekje za obrok,dali vo prijavata sto trebase da se popolni, imase nekoe pole za da se napise transakciskata smetka? Bidejki znam minatata godina imase,a vo ovie od tekovniot konkurs nemase.Nekoj ako moze da mi odgovori?
Немаше овој пат во пријавата, исто можеш pdf или doc, ја doc сега како и другите патови, ваѓда побезбедно ти е pdf да не се уништи форматирање
Јас сега треба да бидам прва година, но првиот рок поради х причини го пропуштив, ќе се запишувам од втор, па прашањето ми е дали можам на овој прв рок за оброк да аплицирам или да чекам октомври?
Мислам дека не можеш, пошто за субвенциониран ти треба потврда за редовен студент, така да ќе треба да почекаш.
Како ќе аплицира? Во апликацијата се наведува факултет на кој студира, а таа не е запишана, чека втор уписен. Од МОН собирајќи документи од факултетите бараат потврда за редовност, не е заведена во ниту еден систем така да не се води како студент сеуште. Мислам дека е подобро прво да го чека уписниот рок, па после за субвенционоран да аплицира, за да ја има во систем.
Mislam deka ke moze, isto kako i minatata godina, ke pises deka si brucos pa tie proveruvaat dali si student. Ako e se vo red si dobivas obrok od 1vi oktomvri
Да, но јас сè уште не сум официјално студент бидејќи го пропуштив првиот уписен рок, а ова со оброкот е до денес. Зависи и кога ќе проверуваaт, ако проверат откако ќе се запишам на втор ќе биде супер. Јас аплицирав, па ќе видиме...