Искрено малку смешно ми делуваат ваквите прашања нормално дека може да се повлечат парите од банкомат.Можете да ги трошите било каде.
Знам. Ама сите сме до доза резерва пошто живееме во држава каде може утре да и текне да не тераат да ги враќаме... Веќе човек да не знае на што е.
Како се најавивте на страната за апликација? ( e-uslugi) Веќе два дена пробувам да се регистирам ама цело време ми покажува дека е неуспешно.. Дали некој има ваков проблем?
Demek rekle, na pocetokot na noemvri kje se isplajkalo za oktomvri, za da uvidele tie od mon dali gi ispolnuvame site uslovi..nz kolku e tocno, ama ako e vakaaa, bezmisleno mu e seto. Ova bi znachelo, deka na pocetok na noemvri, bi pushtile za izminatiot mesec, t.e oktomvri?!
Кои се тие услови? Дали имаме семестар запишано?Ако даваат во ноември за октомври е нелогично. Како за студентски оброк за месец кој поминал
Најверојатно за приливот на средства, секој месец ќе проверуваат дали ти стигаат средства од друго место , и моментот кога ќе начекаат некој да подработи негде или нешто друго да му стигне да му скинат и да заштедат нормално.
Сепак не е логично ако средствата се наменети за месец октомври треба да ги исплатат на почетокот на октомври, сепак се наменети за оброк.
Избегаа тотално од поентата на субвенциониран студентски оброк. Вака испаѓа како да рефундираат средства
https://e-uslugi.mon.gov.mk/#/login Тука се аплицира, анонимно е си добиваш на маил дали ти одобриле или не