1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Субвенциониран студентски оброк

Дискусија во 'Образование' започната од Dream-Girl, 1 јули 2021.

1. Dunjaaa

Dunjaaa Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    28
    Каде можам да ги најдам пријавата и изјавата,не ми ја отвора страницана на мон?Или ако може некој да ми ги испрати.

2. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    838
    Како иде исплаќањето со студентски оброк?
    Ми кажаа дека се префрлени 3500ден од Мон на картицата, и има лимит неделни дс трошам до одредена сума или тие одеднаш може? И дали важи само за маркети?

3. Artistic

Artistic Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Сумата се префрла за цел месец но неделно се троши колку што има работни дена, 6 дена по 140 денари вкупно 840 денари неделно. Ако има помалку работни денови се кратат. Важи за сите маркети и некои ресторани кои имаат студентски попусти, не сум сигурна дали секаде важи тоа.

4. Gnugnu

Gnugnu Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Imam prasanje. Dali moze sinata karticka da se koristi vednas po podiganje (na 30ti me viknaa, no ja zedov denes) ?

Go dobiv 4 cifreniot pin kod za samata sina karticka (pretpostavuvam) sledejki go upatstvoto vo plikot. Go vnesov pin-ot i vo bankomat, samo ne dozvoluva pregled na sostojba i "dopolnitelni uslugi" posle toa (mi ja isfrla nazad). Tolku znaev do togas pred da otidam vo ekspozitura.
    Eve sega za sega nemam drug pin dobieno preku e-mail za da mozam mobilnata aplikacija da ja aktiviram (za pregled?)

(imame 560 denari napisala clenka dolu - thx)

Ima nekoj sto istiot den (za prv pat) da kupil neshto i toa bez aktvirana mobilna aplikacija S-Banka?
    Fala

5. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    490

Спушти ја апликацијата на Шпаркасе и преку неа ќе имаш увид во парите.
    Преку банкомат не дозволува ништо со сината картичка.

Пинот може и немора да го побараат во продавница да го внесеш, кога ќе си купиш нешто. И да, би требало да ги имаш тие 560 ден. Сите ги добивме на први. Ама внимавај, во недела пропаѓаат.

На Gnugnu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gnugnu

Gnugnu Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Go nemam vtoriot pin kod koj treba da stigne ne email za da go napravam ova. Mi rece devojkata da cekam eden raboten den, a denes ja zedov i e petok haha.
    A mislev deka i aplikacijata ne e potrebna; i gledam postojano nekoj prashuva kolkava e sumata za taa nedela. Taka rezonirav.

Da , znam deka sinata ne funkcionira preku bankomat, prvin mislev deka treba da se aktivira kartickata preku bankomat kako i site drugi sto sum gi imal, koristejki go dobieniot pin.

I inaku bev do market da isprobam, 2 pati isprobav i veli tocen pin, no na pusulceto stoi neuspeshna transakcija, srekja pomala rabota pa ne se blamirav mnogu.
    Pa sramota e ova shto vi go prireduvale dosega, iskreno vaka. Sigurno na mnogumina im e smaceno, ako seushte odbiva poradi x tehnicki pricini.
    Proskrolav malku i mislev deka gi nadminale ovie problemi od prethodno.

Sega da cekam kod na email za da ja aktiviram aplikacijata ili?

(A ona shto me kopka e deka mi go uvalija nekako vibe on paketot so portokalovata debitna karticka - na onlajn aplikacijata ne se soglasiv za toa. I imam 26 godini pa ne ni vazi toa i treba da koristam s-paket ako gi sakam uslugite i smetkata.
    Haha epa taka barem mislev, mi rekoa deka kje bilo se besplatno se dodeka sum studiral, vednash posle toa mozham da pobaram da ja zatvorat smetkata itn itd ili da ja zemam samo kartickata ama da ne ja koristam nikogas nitu aktiviram. Ova za besplatnoto kako da sum pod 25 ne mi zvuci logicno, a i stom im tekne kje go smenat ako e tocno)

Thx forumdziki:emo:

EDIT: toa so oneid na S-Bank mob aplikacijata da ne go cepkam? Treba so prvata opcija aktivaciski kodovi/ekspozitura da odam?

Последна измена: 3 октомври 2025
  7. Meg23456

Meg23456 Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дали можам да земам субвенциониран студентски оброк ако работам ама земсм миниманла плата , и кај пријавата “НЕ СУМ ВО РАБОТЕН ОДНОС” дали треба да се означи со ✔️ или не

8. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    2.266
    Ако си пријавена неможеш да земеш.

9. Gnugnu

Gnugnu Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Sunflower, a poradi sto ti gi zele ovie stredstva... Ne treba da e besplatno vibe on portokalovata i smetkata za koristenje bez mesecni davacki za odrzuvanje i slicno?
    Nesto si prekrsila vo dogovorot ili skrile nekoja klauzula? Si napolnila 25 ili 26? Ne razbrav ...

(Mi protnaa vibe-on iako imam povekje od 25god. so ubeduvanje deka dodeka sum student nema da prejde vo s-paket i nema da ima davacki. Sega ne znam dali da go aktiviram ova)

Последна измена: 6 октомври 2025
  10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    838
    Колку имаме оваа недела?

11. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.842
    700

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. heartless12

heartless12 Нов член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Имам проблем со сината картичка. Кога плаќам на каса (пример во КАМ или во некој трговски центар(ама во делот за храна)/пицерии/ресторани) картичката не сака да ја прифати терминалот. Вчера земав за јадење и после неколку обиди откако ја ставија во терминалот, се прифати. Првпат со неа платив во тинекс минатата недела и ми беше прифатена, а во кам на пример не сака. Прашав во шпаркасе (не беа многу од помош искрено) но ми рекоа дека зависи од самиот терминал на продавниците, а буквално купувам со картичката само од места каде продаваат храна. Дали некој друг се соочува со ваков проблем и дали би имало некое решение?

13. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    3.817
    Дечки а за ваучерите за електронски уреди излезен ли е конкурсот?

14. LuckyCharm

LuckyCharm Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    209
    И јас би сакала да знам. Барам, но ништо околу ова не наоѓам. Се стари информации околу ваучериве од пред 2-3 месеца.

15. Kerim

Kerim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    217
    Здраво. Кога ќе има одговор за пријава од октомври? И колку имаме за оваа недела ноември

16. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    838
    Зошто картицата не ми фаќа а немам искористено оваа недела?

17. lilisroses

lilisroses Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    26
    проба со пин?

18. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    838
    Ne, ne go ni znam
    A karticata fakja vo sabota?

19. lilisroses

lilisroses Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    26
    Мораш да го знаеш иначе ќе ти пропаѓаат парите. Провери кај пораките од Шпаркасе треба да го пишува кој е пинот кога си ја активирала картичката.
    За оваа недела до денес ти важат тие 700ден. Утре пошто почнува нов месец ќе имаш само 140ден. само за сабота да ги искористиш.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Macedonian2405

Macedonian2405 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    72
    Ми го одобрија сега од втор обид, но немам порака добиено за подигање на картичката.
    Што треба да направам?