Здраво. Сега видов на апликацијата Од оваа година 2025/2026 се пријавив за ова. Од Шпаркасе наплатено ми е 135 денари месечна провизија за трансакциска сметка на 28.05 во тој нивен S Пакет VISA за Мај месец. Досега не ми земаа ништо бидејќи сметката ми ја отворија при подигање на картичката за оброк и ми кажаа дека нема месечно плаќање за водење месечна сметка, бесплатно е за студенти/приматели на сината картичка кои се на Vibe On пакет за млади блабла, ми ја дадоа и таа портокаловата дебитна. Пример за зимски семестар немаше провизија никаква кога плаќав претходно, а овој пат пред 1 месец ми земаа кога плаќав преку нивната апликација на телефон, за летниот семестар обврските. (На сината картичка за субвенциониран студентски оброк сеуште добивам пари) Некој друг исто ваков случај?
Дали може пријавата и изјавата за студентски оброк да ја скенирам од телефон и така да ја прикачам на апликацијата?
Јас лани така направив. Не беа ни скенирани, само ги сликав со телефон и ги закачив на апликацијата. И без проблем беше одобрено Така да слободно скенирај и прикачи ги.