Да не те разочарам ама мислам дека има основ да те одбијат бидејќи при самото пристигнување на средствата приливот се смета за прилив поголем од минималната плата.
Јас вртев во МОН и никој не крева исто и на mail не враќаат. Ќе вртам утре пак ако имам некоја новост ќе известам.
Знам, со 750 евра месечно дефинитивно ќе ме одбијат, но париве стигаат само на 3 месеца во секој случај. Ради тоа ме буни.
Јас летово работев два месеци и на сметката ми пуштаа месечно по 15 250, дали е можно поради ова да не ми одобрат или не е проблем зошто е минималната плата ?
Се јавив утрово во МОН, им кажав матичем број и трансакциска, и ми рекоа дека овие 1440 денари ќе ми бидат исплатени со заедно со 2400 денари кои треба да ни ги уплатат, односно заедно со следната уплата.
При првото аплицирање бев одбиена поради тоа што имав примања поголеми од минималната плата во месец август. Сега во октомври повторно аплицирав и вчера добив меил дека ми е одобрено,
Da prasham, dali ako se zaclenis vo nekoi od oriflam avon kompaniite,se smeta deka si vraboten? Dali ima sansi da ti ukinat obrok?