Не би требало, но сепак распрашај го убаво претставникот кај кого ќе се зачленуваш. И мене ме интересира ова..
Епа малку однопаку дојде работава.. Со цел да се уверат дека студентот ги исполнува условите за изминатиот месец, парите ќе се исплатат откако тој месец ќе заврши. Моментално политика на настани е таква
Ќе проверват секој месец дали ги исполнуваме условите. Колку е нелогично али како и се друго во државава
Здраво! Се прашувам дали би можело да имам проблеми ако започнам да скенирам фискални сметки (целосно)?
Сериозно ова? Па за помочани 2400 денари се работи! Божем милионски суми даваат по студент, срамота. Остај то, ама колку е логично пари за месечен ОБРОК да се даваат откако месецот ќе заврши?
Сега во ноември стипендијата што треба да ја земам ќе ја пуштат за целиот семестар, иако треба да ја пуштаат месечно решиле наеднаш, и бидејќи ќе испадне повеќе од минималната плата автоматски нема ни да ме следува субвенционираниот оброк... Во ред е тоа што ќе проверуваат месечно ама барем да можеме да испратиме приговор по која основа ги имаме тие примања и да одлучат дали ќе не следува или не. А ова дека ги исплаќаат на крајот од месецот ептен нема смисла.
Не, нема проблем. Е тоа ти е.. Гладувај цел месец, а после тоа земи си пари на крајот ако преживееш. Се надевам дека никој не ги очекува тие 2.400 денари за да јаде, оти тешко него ќе биде ако е стварно така. Ама логиката е таа. Да не беше тажно, ќе беше смешно.
Не верувам да не ти следува оброк заради стипендијата.. Тогаш кај сите би имало таков проблем. Сепак и тие и тие пари се од МОН, сигурно нема тоа да го рачунаат како плата кога по нивна иницијатива пуштаат одеднаш.
Не е од мон стипендијата. Незнам по кој основ ќе се рачунаат парите општо за прилив на сметката или по основа за плата за одобрување. Требаше секој месец, но се одлучиле наеднаш за цел семестар да ја исплатат и испаѓа можеби 2пати повеќе од минималната плата..
Реално многу е глупаво ако гледаат секој месец и укинуваат.. многу студенти мораат да работат за да ги финансираат студиите. Во ред е кога се пријавуваш исполнуваш услови и за таа година тераш така за наредна пак ќе се аплицира..