Јас на НЛБ сум и посел 14:30/15Ч ми стига прилив на ТРС, ако стигне ќе ти кажам.Ако се апла точни денес ќе умре некое магаре А инакѕ не добив никаков меил дека ми укинуваат, а не ни знам досега дека му стигнало на некој
Istiot mail go dobiv, ama gi ispolnuvam realno uslovite, sega gledam golem broj studenti dobile ist mail, a gi ispolnuvaat uslovite.Od ministerstvoto molcat.
еве и на мои колеги им стигнало, ај на сите што ќе ни` стигне масовно да пишуваме меилови зашто ни` укинуваат.Врз кој основ?
Od studentarija na insta rekoa da ne se dzvoni za dzabe da se pravi guzva i onaka nema da krenat tuku da se pinguvaat studentskite sobrnanija. Tie pratile mail i cekale odgovor
Колку што знам од месец за месец ќе проверуваат дали ги исполнуваме условите или не, што значи секој месец ќе биде ваков хаос.
Ама значи по кој основ укинале. Еве јас бев на пописот и ни исплатија пари намерно сега пред избори па откако изгубија ајде сега ќе им скинеме од оброкот да си повратиме тоа што им исплативме... комуњарска работа. Немам коментар значи во државава не може нешто да функционира нормално, а има и колеги кои воопшто немале прилив а им има стигнато мејл. Па 2400 се бре , не 240.000 па да се проверуваат се и свашта само за да те одбијат.
Многумина што добија ваков маил ги исполнуваат условите, значи не се вработени и не добиле приход поголем од минималната плата. Многу е симптоматично тоа што со мејлот не е прикачено решение зошто им е прекинато правото. Се надевам е грешка, исто како при исплатата кога дел од студентите добија пари по 2 пати, а некои ниеднаш.
Јас немам воопшто никаков прилив на пари, ништо не ми е сменето редовен студент сум. Пушувајте вртете, не ја оставајте така работава.
Така и треба, а не да ќутиме и да не` дупат како сакаат. Пишете сите на претседателите на Факултетско студентско собрание, они да ги спамаат мон. или на УСС пишете им. Во МОН никој нема да крене