Они гледаат кој се ти уплатил пари и колкава сума на сметка, џабе е ако ги извадиш според мене кога има извештаи дека ти била префрлена сума на пари. А и за пописот шо земавте пари ви укинуваат оброк?
Не ја гледаат моменталната состојба, гледаат приливи преку УЈП. Ако те одбијат заради пописот, ќе си поднесеш приговор со образложение дека не си во работен однос и ќе ти одобрат.
Мене ова со работниот однос ми е смешно. Да даваа по 15000+/месечно, ај некако ќе разберев, ама во Скопје, освен можеби доколку си во студентски дом(не сум престојувал-нека каже некој друг), 2400 денари ни под разно не стигаат месечно за храна.
Jas vo septemvri dobiv samo 1440 a ne 2400, a za ovoj mesec voopsto nisto ne dobiv niti nikakov mail mi stigna niti pari na smetka, a gi ispilnuvam uslovote redoven student sum ne sum vrabotena, lugje aj kazete mi so da pravam
За месец септември сите добивме по 1440, за октомври би требало да ти се префрлени 2400 ден. Пиши им email или јави се на телефон.
Како грешка? 2400 е студентскиот оброк, таа е сумата за цел месец, само за септември беше 1440 дека е пола месец