Првиот пат ме одбија со образложение дека не сум државјанин на РМ, сега ме прифатија, бог да чува. Туку не бев во тек затоа што бев одбиена првиот пат и не знам како оди, од кој месец ќе почнат да исплаќаат и дали ќе треба парите да се трошат на дневно ниво како што имаа кажано за да не пропаднат или може да се вадат од сметка по потреба?
Како знаете дека ви одобриле, јас проверив на е-услуги и ми пишува дека апликација ми е валидна дали тоа значи дека ми одобриле
Еве вака си пишува кој е статусот, а и кога ќе кликнеш на неа има опција да го преземеш документот со одлуката.
Каде точно да го најдам ова мила? Вајда кај тоа додатоци за одлуката, кај менњ пишува нема додатоци за одлуката.
Не ти е прегледена уште мене вака ми пишуваше предходно треба да ти пишува прифатена или одбиена провери пак утре.
Дали треба сега нешто да направиме како што беше за стипендијата или ако пишува прифатено само си чекаме да префрлат пари?
Дали има уште некој шо аплицирал а нема повратен одговор дали е прифатено или одбиено? Уште стои така кај мене.