Мене вчера ми беше одобрено барањето за субвенциониран оброк. Денес се уште немам префрлено пари на сметка. Дали за нас што аплициравме во октомври покасно ќе ни префрлат или? Апсолвент сум иначе.
Прв пат земам, ми стигнаа 5.040 на НЛБ. Може некој да ми каже за кои месеци се и каква им е пресметкава?
Од кај па МОН ќе има увид ти на колку пати си ги извадила парите, од банка во банка да не ќе одат и ќе бараат извештај на колку пати ти се повлечени парите, и тоа за секој еден, за 27 000 студенти .. Мислам дај малку сериозни бидете, возрасни луѓе сте.
Па секако стигаат на твоја сметка и само се собира износот со веќе постоечкиот износ на таа сметка. Не е на посебна картичка како што беше со Купувам домашно па да си ограничен. На твоја сметка не се делат парите толку за тоа, толку за тоа да трошиш.
Немам одговор на апликацијата и јас. Вас што ви е одобрено и што ви стигнаа парите сега у последниов рок ли аплициравте?
Мон едвај пари ни пушта, не па ќе имал увид кој колку трошел. Божем се прекршија од давање пари, смешна ситна сума, но ајде подобро е од ништо.
Нешто не им работи апликацијата на Стопанска банка денес, провери си ја преку веб сметката, јас ги потрошив парите, а на апликацијата уште ми стои дека сите пари ми се на сметка, не ми дава да рефреширам уште од 16:30.
Точно, па уште и израчунато за работни денови, а за викенд? Поголем дел од студентите студираат надвор од градот во кој живеат и за викенд не се дома, али 120 денари мизерни се израчунати само од понеделник до петок, а за викенд нема, па уште и ќе провераат секој месец случајно некој да не се вработил. Само кај нас ако студираш државата ти вика ако работиш не те следуваат тие 2400 си мислат за кузнај колкава сума станува збор.
Ве молам за информација дечки, на вас што ви се одобрени и стигнати париве кога аплициравте, дали во овој конкурс што беше до 1ви Декември? Јас аплицирав пред 6-7 дена и уште така ми стои без одговор во апликацијата.
Треба да добиеш известување на мејл или е-услуги дека тие одобрено. Ако тие одобрено во јануари изгледа ќе ви исплатат на вас.