Ќе може да се аплицира сега од 20 Јануари до 30 Јануари пак. Мене ме интересира како оди ова со повторно аплицирање, да си аплицирам од истиот акаунт на е услуги на МОН, само датумите на изјавите да ги сменам..
Zdravo kolegi ne znam dali e mesto na prasanjeto ovde, ali sakam da prasam dali moze da rabotis i da bides prijaven i da si redoven student?
Од денес има повторно аплицирање за оброк за тие шо не сте аплицирале до сега, проверете си на веб сајтот на МОН.
За овој месец има 20работни денови, несметајќи го 7ми јануари бидејќи само тој беше државен празник и според тоа треба да се исплатат 2400. 20х120=2400
Знам тоа, али во распоредот за сесија на нашиот факултет беше означен како неработен ден, па заради тоа ми се такви пресметките. И да го заборавив 6ти, во право беше некој погоре 18 дена се
Јас се пријавив во декември и пратив едно 8 мејла и на 10ти јануари добив одговор дека сеуште се разгледуваат и тоа беше тоа.Утре ќе се пријавам пак и се надевам дека ке се смилуваат и ќе пуштат за 2 3 месеци
Ќе видиме наскоро, само со сигурност знам дека од сите празници месецов само 7ми беше државен празник за сите, а 6ти и 18ти за православните. Самата држава вака ги има објавено неработните денови, проверете