Дечки немам до сега аплицирано, дали ќе можам да аплицирам и кои се датумите ако може месецов или наредниот
Мислам дека треба да ни пуштат 2400. Јас сметав 20*120=2400. Доколку има повторно конкурс ќе објават на веб сајтот од МОН ама не ми се верува да има повеќе, сепак можеш да им пишеш мејл да ги прашаш ама во работен ден.
Dali znaete ako na smetka za mesec fevruari legnuva pari 6000 + 12500 od domasnite 18500 (I mojddv plus (obrokot so stepenijata)-toa mislam ne se broe) Ke ima ukinuvanje za 18500 od lice deka e ?
Услови за студентски оброк: -да не се во редовен работен однос; -да не се регистрирани како индивидуални земјоделци -да немаат месечен приход по кој било основ поголем од минималната нето-плата во тековната година.
Искрено не знам.. Ако има некој искуство нека ти пише. Ама мислам дека нема да ти укинат бидеќи ти префрлиле пари од физичко лице, ама сепак не знам. Сеа за еден ден/два ќе пуштат, ако имаш прилив значи не ти укинале.
@Aesc2000 @Skylar Дали добивте одговор за апликациите? Денес е поселеден ден од месецот кога планираат
Третото и не е баш точно. Мислам дека се смета да немаш приход од страна на работодавец, а ако земаш некаква помош од страна на државата, како што е нега, пензија и сл, не се смета тоа.