Вака значи: Ќе имате исплата од оној месец кога ви е одобрена апликацијата, значи ако аплицирате во Јануари, а ви е одобрено во Март, ќе добиете исплата само за Март во Април, нема да добиете и за Јануари, Фебруари.. Така прават.
Nema vrska. Ako si apliciral vo januari a ti e odobrenoTreba i za januari i fevruari da se isplati na prvi mart. Taka mi odgovorija na mail.
Не може да е вака.Затоа што нивна вина е што доцнат со проверка на податоци и досега веќе требаше да има исплата.Нели не би било во ред вие што аплициравте на почетокот дури во Декември да почнете да земате и тоа само за него. Вака и е.Другарка што аплицираше во Декември зема во Фебруари за 2 месеци исплата.
На профилот на студентарија така пишува, дека ќе имаш исплата од оној месец кога ти е одобрено, а не од оној месец од кога си аплицирал..
Дали знаете што се случува доколку веќе не исполнувам услови за оброк, поради приливи на сметка. Дали треба да дадам некаков извештај и да пријавам за да ми укинат или не треба јас ништо да правам едноставно само нема веќе да ми префрлаат ?
Ke ti ukinat tie mislam Ako odposle nesto vidat moze i da ti pobarat da gi vrakjas parite deka od mon ne se bas normalni
Дали има некој што аплицирал во јануари и уште нема одговор? И дали има некој што му е одобрено, а е во работен однос, но зема помала плата од минималната?
Мене ми е и одобрено и прифатено, но пари сеупте ми немаат пратено. Им пишав почетокот на февруар ми вратија дека се е океј прифатено е очекувајте пари после им пишав пак за другото аплицирање крајот на фев. пак исто ми кажаа очекувајте. Прошлава недела исто и пак исто нон стоп....Ова е претеризам и не е фер некои да добијат пари на време, а некои не...уште лажат чекајте ќе биде ке дојде јуни тек тогаш ќе им текне да пуштат
Ако е вака значи на нас што ме влечкаат по новна вина треба за 3 месеци да ни дадат? Ама во ова напатено државиче тешко дека ќе биде вака...дур седат на фотеља уживаат и земаат пари за неработење нема да не бива...
Аплицирав во фебруари и сеуште немам одговор дали сум добила или не. Некој совет за каде да се обратам?
Највероватно ќе ти одговарат сега пред оваа исплата или пиши им мејл на contact@mon.gov.mk аnastasija.trajkovska@mon.gov.mk xhemile.lamallari@mon.gov.mk Qenan.Sali@mon.gov.mk
Тие што аплицираа во Јануари добија одговор почетокот на Март. Почнаа нешто да доцнат овие од министерство така да изгледа почетокот на Април ќе добиеш и одговор и исплата.
Овој месец колкава сума би земале, да не пресметал некој? Некако повеќе работни денови во март ми личат или грешам? Late night thoughts .
Не сум пресметал, ама сигурно повеќе од февруари. Исто, се надевам дека можеби ќе се зголеми сумата на оброков. Читав имаа нешто од студентското собрание кај нас објавено.