Знам дека има, но во конкурсот ете никаде не пишуваше. Сега може само нив да ги прикачам во пдф и повторно да зачувам?
Како ја скениравте трансакциската? Картичкава ми е премногу темна и ништо не се познава, што можам да скенирам?
мене па ми е светла и затоа не можев да ја скенирам, можеш од електронско банкарство ако имаш и си на НЛБ тоа да го скенираш и да го прикачиш.
Дали трансакциската сметка ја скениравте од двете страни или само од предната? Бидејќи на задната страна нема никакви информации, се е на предната страна.
Чисто сумњам дека ќе проверуваат печати и такви тракатанци доволно е скен од смекатата и да се гледа името и презимето , сигурно они ќе си изрегулираат другото.
Сега уште не ми е јасно во врска со трансакцискава. Некој викаат може со Дебитната пластифицирана картичка односно да се скенира дека таму ја пишува трансакциската, некој викаат може само со договор.. Па кои од овие начини е правилен, или и двата завршуваат работа?
Јас ја сликнав само предната страна од картичката, каде што се гледа трансакциската, лани и за стипендија така сликав, и за рефундација од студентски дом, и не ми направија проблем од МОН, не гледам причина зошто би правеле сега,
Ако имаш пластифицирана картичка скенирај ја неа. Ако немаш картичка, тогаш договорот можеш да го скенираш. И едниот и другиот начин завршуваат работа.
Бидејќи до сега земав стипендија од трета група (за хемија), оваа година не знам дали ќе исполнам услови за да ја продолжам а пријавувањето е до 31 август. Дали сепак да аплицирам или? Или треба уште сега да се откажам од стипендијата?
Здраво, дали пријавите за субвенциониран оброк треба електронски да се пополнети или рачно пополнети?