Твојот личен потпис мора рачно, а другите податоци може електронски. И да пополниш се рачно пак нема да е грешка.
Redoven student, ne vraboten so stependija, vo prijavata Dali treba site četiri da se stikliraat, ili deka imam pomali primanja od prosecno plata go ostaviv praznio.Dali gresam?
Da ve prasham,tie sto apliciravte za studentski obrok.Dali skenirani vo pdf direktno gi stavavte na prijavata? I ko ke pricnam na niv mi se otvaraat kako na mozilla.Taka treba ili?
Сите треба да се штиклираат, освен ако имаш месечен приход поголем од минималната нето-плата (15.194 денари).
А месечниот приход се однесува за личен приход или целокупниот во семејството? Брат ми аплицира и ме праша, ама искрено се збунив бидејќи ништо не е наведено.
Зависи кога ти е последната исплата од стипендијата, кој месец, нешто мислам пишуваше да нема приход повисоко од минималната плата во претходните неколку месеци ама не сум сигурна.
Да ве прашам каде треба точно да се прикачат пополнетите документи? На uslugi.gov.mk ? Не ми излегува ништо за тоа.
На https://e-uslugi.mon.gov.mk кога ќе се најавиш и ќе креираш апликација за пополнување, надоле ги има достапни за преземање и пријавата и изјавата за користење на податоци.
Претпоставувам дека сите ќе добиеме, на инстаграм профилот на студентарија прочитав вчера дека досега аплицирале помалку од 13.000 студенти, а планирано е да се опфатат 40.000. Пријавувањето е до 31 август, така да после тоа или на страната на МОН или на мејл би пристигнало нешто.
Само 13000. Да не испадне некоја грешка после не им стигнале пола пријави електронски. Се изненадив, стварно малку сме аплицирале.
Не знам од каде им е тој податок, и јас очекував повеќе. Можеби повеќето чекаат последен ден да дојде.
Здраво јас трансакциска сметка немам имам само картичка од купувам домашно, но таа е дебитна дали знате дали може да се искористи и за студенски оброк истата ?