За да доведеш држава до банкрот треба стварно да си неспособен. Него ја украдоја, се испокрадоја. Како има 80.000+ евра за бадеми, лешници и други апетисани, бифтеции за Маричиќ и криминална екипа во Влада, фотељи, коли од стотици иљади евра?.. А за студентски оброк нема - економска криза било, ненормални.
Епа дечки мора да има за бифтеците и златните виљушки. Студентите кој ги ебе. Како што кажав секако не сум студент веќе, секако нема да земам ама пак ми иде све живо да им пцујам до 10то колено наназад.
Ова ке продолжи се дур не почнеме да се буниме, прво почнаа со стипендии сеа и ова срамота е стварно на ништо не личи ова веќе, мајтап си играат со нас и сите ќутат, и после се чудат зошто немаат млади во државата...
Се шинаа, со зголемувањето на 140 ден./дневно, па да не останат покусо лупнаа уште 300 критериуми. И после ова, само ако некој остане во државава!
Нит стипендии ќе видиме нит оброк ќе видиме. Арам нека им е , зегин да им биде менза за доручек. До толку бе да немаат трошка совест дека некој тие 2400 денари му значат барем 2 недели храна ако ништо друго или превозот да си го плати. Страшно , ова треба да се изложи на масовни протести со блокади на цело Скопје дур не им дојде паметот почнувајки од понеделник. Мизериии !!!!
Се додека молчиме, малце ни е. Веќе редно време е да се соединиме и да ги бараме сопствените права за нормален студентски живот.
Сега кога ги препрочитав критериумите, испаѓа дека навистина нема никој да земи оброк. Тие шо имаат родители шо земаат минималец секако од втора година земаат или би земале социјални стипендии така да и за нив не следува оброк. Едино во прва година само, резил.
Let me get this straight Смеат да зимаат студенти што не работат (немаат нели примања над минимална), не земаат стипендија, од фамилија нивна никој не зима над минимална. Ја не знам како они очекуваат дека просечен студент (треба да) живее. Не од заработени пари, не од фамилија ( оти под минимална плата апсолутно не е доволна ни за еден јебен човек, не па за повеќе) не од стипендија. Од што? Да фак?
Треба да се организира итно протест пред министерство инаку ќе останеме и без оброк и без покачени стипендии (студентите што имаат проблем со ова).
Абе сите на протест. Еднаш да ме сложни. И тоа што го даваа сакаа да го земат. Да може да се гоштеваат ко да се буржоазија.
Ќе го задушат овие, режим владeе овде, полициска држава. Одма ќе извршат притисок и закани, како на тие што им се закануваа што протестираа во Стив со "уличарски закани". Цитирам: "Сум лежел 3години затвор ако треба и уште 5 ќе лежам ама тебе нема да те има овде". УСС треба да превземе подхитно иницијатива - ако не се преправи како лани што беше - протест, се додека ќутиме, вака ќе се дешава и не само ние студентите, туку цел народ треба да излезе. Еднаш мора да падни капитализмот, буржоазијата и хибридниов режим. Jа испокрадоја државава, за Маричиќ има пари да приклај уште некое кило, за таче и компанија исто - ама за студентски оброк, КРИЗА Е! Ненормални.
Абе дур им се фуфаме нишо не бива. Ме заболе шо лежел 3 години Нека ми рече мене така, или на некој друг поотракан.Ако е будала за ССО да ме лежи, нека изволи. Јас и да умрам, ќе одам на подобро место од Шутка. Не треба ништо да нѐ интересира, само да сме сложни. А не сме малце студенти по факултетите. У младите е најголемата сила. Подобро ние да се тепаме него некој со 35-40+ години.. У Бугарија им ја имаат студенти еднаш бутнато Владата, ние да не можеме?