До 15.12 треба да исплатат за пола септември (така сфатив), и за цел октомври и ноември. И као досеа, целосна сума на почеток на месец. А од 15.03.’23, на дневна основа
Браво, многу ми е мило шо колку толку нешто се издејствува! А за то после 15 март, искрено не знам во кој угостителски објект ќе можиш да купиш нешто со 140 ден. Ни салата нема за толку.
kako se koristat parite? gi podigas od transakciska i mozes da gi koristis dobrovolno ili vazat samo za hrana?
Ти стигаат 120* работни дена во месецот. Ако се 22 дена пр 120*22 и на први обично (освен ако не е викенд) ти стигаат на сметка.И што сакаш праиш
19 работни дена во октомври * 120 = 2280 22 работни дена во ноември * 120 = 2640 Не верувам дека за пола септември ќе дадат, значи безмалку 5000
Имам неколку прашања, се надевам има некој поупатен од мене да ми одговори. Дали ми следи и мене оброк а сум на постдипломски студии и не сум вработена со целосно работно време. И да, кога ќе има конкурс и кога може да се аплицира?
Ти следи Пошо првично беше да немаш примања поголеми од минималната плата. Не е важно кој циклус студии си, битно да си запишана у оваа академска година. До сите : НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ ИМА КОНКУРС ЗА ДА СЕ АПЛИЦИРА.НИГДЕ НЕ КАЖАА ДЕНЕС. Мислеа ќе се протнат со ова чекајте сеа, отом потом
Во иста ситуација сум и јас. Лани конкурсот беше само за додипломски студии, ако останува истиот тогаш нема да ни следува, но ајде ќе видиме кога ќе излезе.
Ако се помалку дена не даваат под 2400 барем минатата година беше така, ни еднаш не добивме под 2400, само ако се повеќе работни дена даваја над 2400
Мислам дека и на пола раб време ако си вработен нема да следува оброк или грешам? Пошто и ја сум во таква ситуација.