Да. До 15 март ќе се плаќа по 120ден на месечно ниво на трансакциска, а после по 140ден ама нема да се пуштаат пари туку ќе имало картички со кои ќе можи да се купи само храна, слично како "купувам домашно" што беше. Глупости живи.
Ако си во работен однос, за жал не ти следува оброк. Без разлика дали си пријавена на 10 000 или на 30 000
Нема везе Значи првично беше, да немаат студентите примања повисоки од минималецот @Waverly Raven УСС не се договори со никој Они сами си се договараат у Собрание. А пошо сами се договараат ќе видат утре
Не сум вработен, фриленсер. Да си вадам месечно така суми помали од минималната. Ако не преку некој родител на сметка да ги вадам, да не ми стигаат лично пари.
Јас се вработив во јуни (и тоа на крај на јуни) на пола работно време, примањата ми беа помали од минималната плата но од МОН не ми префрлија пари за јуни. Сега ако се смени нешто, супер би било
Иако не сум веќе студент, присуствував. Само очекував повеќе, бидејќи сите нѐ засега, директно или индиректно.
Не аахаххахаахха. Баш со другарка ми зборевме како има премногу луѓе шо не ни личат ко да се студенти Да знаев како изгледате ти и @Feminka22 ќе ве поздравев
https://sitel.com.mk/za-direktorot-...OGdk_cBeU_DJfys4CrbLpb3aEcJaU&mibextid=Zxz2cZ Ало? И да не се буниме за 120 денари? Ме заебавате? Па треба бе од Владана В да не остане за вакви имбецили. Ќе лапа некој 5000€ плата, некому и тие 2400 ќе му ги земете. Дај бе Господ по втор пат нека воскресне да стави некој ден овде аман више
Zdravo feminki, bi sakala da ve prasam dali kje ima konkurs za studeski obrok? I dali voopsto kje ima?
Цело време истото прашање се врти значи следете studentarija на insta ќе објават кога ќе има конкурс или на страната на МОН