Zdravo na site.Imam edno prasanje, dali mislite deka bi mi sledelo mene ovaa godina obrok, bidejki imam zapishano vo oktomvri prazen semestar, a nemam se uste diplomirano? Se mislam dali mi sleduva, pa ako objavat konkurs dali da apliciram ili da ne se glupiram... Bar samo za tie dva-tri meseci, posle sekako ke mi ukinat.
Дали за редовни студенти што чекаат термин само за одбрана на дипломска за брзо и не се вработени, би следувале пари за овој семестар? Другарка е во оваа ситуација, јас и викам да аплицира кога ќе има конкурс, па нека види, може ќе и дадат пари, не губи ништо. Секако кога ќе дипломира и ќе се вработи за некој месец, ќе прекинат самите со исплата.
Може ли некој да ми даде линк за да аплицирам за студентски оброк, на страната на мон неможам никако да најдам
Дали корисници на стипендија од 3та група (18.000ден) имаат право да аплицираат за оброк, бидејќи паралелно се пуштени конкурсите
Колку што гледам лани немало потврда за редовен студент. Се прикачуваа три документи односно: изјава за точност на податоци и пријава со која се пријавувавме и дополнително скенирана трансакциска сметка.
А за колку месеци би требало да исплатат во декември претпоставувам? За септември пола сума како лани, а за октомври и ноември целата, значи наеднаш би требало за трите месеци? Кој ги знае овие што ќе направат и колку ќе пуштат...