Vo racno pisanata prijava sto treba da se prikaci vo poleto transakciska broj ja pisuvate transakciskata smetka ili brojot na kartickata??
И јас исто, само знам дека лани и да не биле скенирани не правеле проблем зошто другарки така поднесоа и им беше прифатено ама ај за секој случај, ќе направам така и годинава.
Нормално дека трансакциската сметка. Само да се скенира, ете прифаќале и скенирана преку телефон со апликацијата CamScanner. Во некои банки има на посебно ливче издадено од банката кое ја содржи трансакциска сметка и тоа се прикачува само, таму каде што нема таква опција, ја скенираме самата картичка. Покрај бројот на картичката, се содржи и трансакциската. Добро проверете пред да испратите.
Јас минатата година ги скенирав преку апликација, немаше никаков проблем, мислам дека не прават за тоа проблем само да се во ред податоците
Знам студенти кои минатата годината праќаа во формат на слика (jpg), сликани од телефон, не скенираа и им беа прифатени апликациите, нема врска како ќе бидат испратени, не прават проблем.
Кај полето скенирана трансакциска сметка, треба да се скенира онаа пластифицираната картичката за на шалтер?
Не, само предната каде што се гледа трансакциската.Зашто би им требало CVV кодот од позади? Тоа се доверливи податоци, дури ни бројот на картичка не треба да биде видлив, може да се замати или прешкрта. Најубаво е кај тие банки што издаваат посебна картичка во која е наведена само трансакциската. На НЛБ на пример нема таква или бар јас немам.
Јас дебитната ја скенирав, немам посебна што само трансакциска покажува.Прашав во банка за таква и не ми дадоа, викаат на самата дебитна ја содржи трансакциската што е точно.