Бело вино помага. Навечер по една чаша. Помалку лук, кромид, бибер. Никако измивање со топла вода и внимателно со средството за хигиена. Надворешно само со бебешки креми. Сувата вагина е резултат на стресот на исхраната, на пореметени хормони или ако си пиела некои таблети предходно да си била болна.
посета на гинеколог од таму ек те изпрати обавезно да се проверат хормоните често е во влегување во менопауза кај некои за жал на многу рани години нема правила дека на 45+ треба да е или на50+
ima lubrikanti po sexshopovite , ama mislam deka ne e toa prasanjeto na temava , tuku dali ima nacin prirodno da se podobri vlaznenjeto
најнапрд се извинувам за упадов на темава но морав да ги прашам @zoran43m.k и @zoroo дали биле а гинеколог штом имаат проблеми со суви вагини
Aма и воведниов пост вришти. Од сега не мора да пишувате ништо кога отворате нова тема, само насловот и доста е. Ние после ќе си муабетиме на рандом теми, ќе си нагаѓаме решенија за проблемот.
Здраво феминки, дали ви се случило да имате сува вагина т.е. многу малку навлажнуване за време на односи. Не се работи за тоа не ме пали бла бла. Би сакала мислене
Да не е некој хормонски проблем? Тоа ми падна прво на памет иако не сум стручна,друго незнам од што би било. Евентуално може да е ако користиш сапун или сл.
Еве најдов текст од некој доктор од Систина за вагинална сувост, зошто најчесто се појавува https://health.acibademsistina.mk/b...dravje-zeni/lasersko-podmladuvanje-na-vagina/
Sakam da prasam dali e normalno na sred seks vaginata da mi stane suva i kako da go sprecam toa? Otkako ke se navlaznam povtorno probuvame no po nekolku minuti na sekoe se slucuva istoto.
Nemam suva vagina no imam prashanje. Nemozhev da najdam soodvetna tema pa se reshiv ovde da pisham mozhebi nekoj ke znae da mi odgovori. Imam chuden izgled na vaginata, ima mn temna boja i malite usni mi se razvlecheni(barem ednata strana) kako mrtva kozha. Dali mislite deka e neshto seriozno, dali moram da odam na pregled za toa?
Исто и јас сум нема до сега ама еве два,три месеци дури како болка во јајници чувствувам бе убаво како печење