Сува кожа на телото

Discussion in 'Тело' started by misslove, May 10, 2010.

1. HplsRomantic

HplsRomantic Истакнат член

Јас имам премногу проблеми со сува кожа на нозете, односно подколениците уште од мала. Нешто ми е и генетско уствари, али зимно време кожата изгледа како распукана површина и ништо не ми помагаше се до пред една недела. Имам пробано половина од работите што ги споменавте погоре, но ништо немаше ефект. Сега си земав од алкалоид маслено средство за бебиња и после три туширања веќе ми е подобра кожата... КОНЕЧНО :D Испадна дека уствари омега масни киселини ми фалеле за кожава, а не вода, витамин Е и се останато :)

Ariel likes this.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Кога ми е сува кожата јас користам млеко за тело,значи не лосион за тело,туку млеко,бидејќи е погусто и подолго време се задржува,има разлика. А за сувите места како лактите,колениците и петите употребувам и една маст од невен,како глицеринска.Е не секогаш,само кога ми се ептен суви.А читав дека кожата е многу сува кога фали цинк,така да треба да пробам да внесувам повеќе цинк.

3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Може ли да ми препорачате млеко или лосион за тело, за ултра- супер сува кожа... Преку лето немам проблеми, ама како почнува ова ладно време, ми треба нешто "помрсно" за да ми ја навлажни кожата... :) :)

4. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Нивеа млеко за многу сува кожа (very dry skin пишува ) во комбинација со геловите и решен проблем :)

5. Imagina

Imagina Истакнат член

Јас имам умерено сува кожа по телото, а досега најдобро ми одговара лосионот Eldena од Кам маркет, во бело шише.

6. poenta

poenta Форумски идол

Рецепт за да се ослободите од сувите раце и испукани пети

Испуканите раце и пети, грубите делови на кожата и грозните криви нокти сега може да ги излечите за само неколку денови.
    Упатете се до најблиската аптека и купете глицерин и медицински алкохол 70%.
    Промешајте ги состојките во размер 1:1 и мешавината ставете ја во кутија од стара крема.
    Наутро и навечер мачкајте ги рацете, нозете и сите критични места каде што кожата ви е сува и груба.
    Резултатите ќе бидат видливи по околу 10 дена!

Преземено

Bozica1980 likes this.
  7. An4e24

An4e24 Популарен член

И јас го имам истиот проблем...овај период најмногу ми помага Еldena млакото за тело од КАМ, или Garnier млекото за сува кожа во црвено паковање. И двете имаат речиси ист ефект, но Елдената е многу поисплатлива :)

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво за сува кожа спас се маслата, како на пример бадемово. Не само што фантастично ќе ти ја нахрани кожата туку го спречува и појавувањето на стриите. Се нанесува на благо навлажнета кожа (после туширање кога кожата е сеуште малку влажна) и се мачка на телото. На тој начин се упива побрзо и не остава масна трага на облеката. Поздрав
    п.с. секако доколку сакаш ефект плус помешај во бадемовото масло и некое етерично масло (лаванда, портокал, јасмин...во зависност од твојот вкус).

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Кoжaтa нa нoзете ми е првут буквaлнo.

А кaј нoсoт ми се лупи oд сувoст a и челoтo ми е сувo.

Не секoгaш ми се суви и oбрaзите.

Сo бекутaн уље е дoбрo нo зa телoвo.

Штo дa oрaвaм сo лицетo, штo дa кoристaм,кaкo дa гo негувaм?

10. Biodevojka

Здраво драга колку години имаш и до која цена може да ти препорачам производ? Поздрав.

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

23 дo 1000

12. Biodevojka

Со оглед на тоа што кажа дека имаш проблем со лушење на кожата на лицето еве ти мои предлози:

1. Др. Хаушка од роза која е фантастична особено за ова ладно време. Според мене многу ќе ти помогне во омекнување и хранење на кожата. Мислам дека е 1100 ама моментално има 20% попуст во Зегин.
    2. Logona крем за сува кожа со алое и маслиново масло. Мислам дека беше околу 500 мкд.
    3. Lavera крем за сува кожа кој е идеален за хранење и хидратација. Цената не ми текнува го гледав во ДМ ама мислам дека не е повеќе од 700 мкд.

Се надевам ти помогнав. Поздрав.

toogood, Bozica1980 and SunnyGirl2 like this.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Сувa кoжa и aкни?
    Дaли е вoзмoжнo кaкo дa ги oтстрaнaм?

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

kade moze da najdam johnson maslo?po marketive se od johnson ima ama maslo ne

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Ad капки и оригииналната павловичева.
    Друго ништо :)

Alisa22 likes this.
  16. Ladybbc

Ladybbc Активен член

Кожата околу брадавиците на градите ми се лупи имам проблем со егзема дали е можно таму да се префрли?

17. Queen8

Queen8 Популарен член

Кокосово или маслиново масло.

18. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

ja mn suva koza imam na nozete ( plus shto ne gi izlozuvam na sonce beter) letoska stavav kokosovo maslo i kozata kako na bebe mi bese:inlove::inlove:

Ariel likes this.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Мене млекото за тело од Бекутан ептен ми помага. Инаку имам ептен сува кожа и на лице и тело поготово во овој период од годината, но често ставам од млекото за тело на Бекутан и добро е кожата ми изгледа хидрирана. :)

20. prominent

prominent Форумски идол

И јас имам проблем со сува кожа на телото скоро преку цела година ама во зима е најизразено. По туширање не можам да замислам да не користам млеко. Бекутан е добро, но потребна ми е поголема количина за навистина да ми ја омекне кожата... Можеби треба да користам некое помрсно.