Фала многу, исто и јас оваа зима со кожата катастрофа ги купив на Биодерма и тие добро хидрираат но следно би ги пробала овие
Здраво... Дали е глупаво да се отиде на дерматолог само за да препорача што треба да користам за суво лице мислам дека ми е суво, ама само за тоа се иде ли? Ми препорачувале креми за сува кожа ама некако ми е страв така на своја рака, многу ми е страв да користам сешто за лице
Не е глупаво да се отиде на консултација, само имај на ум дека голема е веројатноста да ти препорачаат некоја линија за сува кожа од Биодерма и на тоа да остане целата консултација.
Дали кожата е само сува или чувствителна истовремено? До која сума може да потрошиш? Доколку сакаш можам да ти препорачам производи.
Имам нормална кон сува кожа, но секогаш кога подзаладува околу носот ми се прави толку сува дури како лушпи.. предлог некоја крема но да е навистина функционална?
Здраво драга ќе ти препорачам неколк зависно од буџетот. Оваа е една од најдобрите. Ја ја користев таа тонираната за црвенила на лцето и бев презадоволна. Општо како линија Jonzaс е врв. Цената е 670 мкд. Оваа е моментално на 60% попуст од 2.400 на 960 и како линија е предобра. Јас ја користев онаа за модрици, онаа против изгореници и оваа за сува кожа. Предобри се сите. Оваа на Конопка е многу убава 370 мкд. доста пристапна и навистина многу ефикасна. И оваа ја имам тестирано И на крај оваа од Со био етик со магарешко млеко која ја имам пробано и многу е добра и кошта 765 мкд. Што и да одбереш од овие нема да погешиш. Поздрав
Здраво имам 24 год и после порагајот кожата ми стана промногу сува користев уријаж термалната колекција не ми помогна сува и иритирана дури и ме чеша ми се лупи лицето геровитал и од таа колекција немав резултат ладрија и од нејзе користев балеа ништо сега ако можете нешто да ми препорачате за сува и иритирана да пробам моментално се мијам со биодерма наутро и навечер и ставам од на бебчето еуцерин лосионот на лице некако како да имам еластичност но повторно ме чеша и се лупи ве молам ако има некој препорака ви благодарам
И ја сум со ист проблем и иста возраст. Само кај мене отсекогаш ми била сува кожата. Сега користам една мицеларна вода од seventeen, добра е и ми се допаѓа како чисти. И плус од Нивеа маслен чистач само за очите. Проблем имам за крема (особено за околу очи). Планирам да пишам на овие coslovemetics, за рутина. Можеш и ти да им пишеш. Вајда ќе помогне нивната рутина.
Си го пробала Еуцерин Атопи? Јас кога пиев роакутан и кожата ми се лупеше тој ми беше спас. И пакувањето е големо и ќе ти трае со месеци.
Може слука како изгледа јад ставам од лосионот еуцерин да видам дали истото ако не е проблем ви благодарам
Здраво драга ја би ти препорачала ова: За миење земи го ова млеко едно од најдобрите е, без мирис јипоалергенска формула Како крем земи го ова Ако сакаш крем околу очи момнтално овој е на 50% попуст Користи ги наутро и навечер само овие ништо друго околу два месеци и ќе видиш разлика
Не знам дали сум споменала мајка ми со екстремно сува кожа, до степен до црвенило и многу чешање ја спаси Биодерма со гелот за лице и туширање. Кај неа навидум не изгледаше сува, ама не слушајќи дека не треба сапун да користи, туку гел, едвај си ја смири кожата. Биодерма и јас ја имам пробано и мислам дека по една недела се познава резултат, кожата ја негува и длабински, ептен мека и нежна.
Јас пак со вечните проблеми за вадење шминка. Ми треба некој препарат за да извадам шминка ама само од очите. Пошо не ставам на кожата освен сенка, туш и Римел ништо друго. И најтешко ми се погодува комбинација за вадење на шминка околу окото. Користев досега од дм од биотен, Гарние, Лореал и Нивеа чистачи ама ми ја сушат кожата. Не е проблем и да е поскап.
Која линија на Биодерма? Може слика? Јас користам производи за хидратација и пак ми е дехидрирано, и покрај пиење многу вода ми се познава како затегната кожа ситни линии, како оптегнато нешто суво. Не знам зошто така, ако има некој добар прозивод за длабока хидратација споделете?
Jas gi korostam Hridrator,serum,krema na Hada Labo.Hialuronski serum na Q+A. Dnevna,nokna rutina.Ne propustam. Citajki za h.kiselina se tvrdi deka molekulite i se golemi i ne probivaat vo kozata. Se imam isprobano ama nikako da se zadrzam na nekoj proivod sto ke mi odgovaraat.