Вазелин е смрт за сува кожа, а и генерално не е добар производ. Додека го користиш мислиш дека ти помага и инстантно ја омекнува и измазнува кожата, ама кога ќе престанеш да го користиш ќе ја исуши бидејќи креира само заштитен филм кој не и дава на кожата да дише. Значи не хидрира длабоко. Јас како човек со најсува кожа од глава до пети, единствено нешто што ми помогнало до сега да ја нормализирам и омекнам кожата на телото се маслени гелови и лосион со пантенол.
Искрено поим немав за ова А дали на пример би било ок, вазелин да се стави врз лосионот? Кои маслени гелови би ми ги препорачала? Јас едно време користев Eucerin shower oil. Тоа ми е топ за зимски периоди. Исто и за лосионов со пантенол? Кој е најдобар? И каде се купуваат ствариве? Дм? Аптека?
Вазелин никако не би ти препорачала, ни пред ни по лосион. Мислам дека доволно ти е маслен гел и добар лосион. Маслени гелови имаш на Биодерма, Еуцерин и маслениот гел на Афродита. Прво го користев гелот на Биодерма, додека ја нормализирам кожата од сувост и перутење, после се префрлив на Афродита. Од Еуцерин го немам користено. Не знам веќе колку пакувања истрошив од Афродита гелот, има и нежен мирис. Воопшто не ја суши кожата, ја хидрира и омекнува. Го има во ДМ маркет, за околу 170 денари. Пантенол лосион од Зегин. Многу е нежен, хидратантен, супер за сува и сензитивна кожа.