истиот мој проблем за кој што се справувам вака 1.секогаш кога си дома користи голем слој бекутан бебешка помада 2.под пудрата стави како основа од истата помада 3.користи поприродна и витаминска пудра која нема да ти го суши лицето(препорачувам на дилајн) се надевам после ова ке ти се подобри состојбата исто како и мене зашто само бебешката козметика дава најголеми и најдобри резултати! среќно
Мене ми беше нормална кожата но откако ми се појавија две-три огромни поткожни мозолки бев во аптека и ми дадоа гел безалкохолен за миење на лицето и крем против акни од докторс од камилица....мозолките ми поминаа сите за помалку од една недела ама затоа пак кожата ми стана сува и на местата каде што беа мозолките почна да ми се лупи....кога ставам пудра одвратно изгледа. да си купам некој хидратантен крем и да престанам да го користам кремот од докторс кога немам потреба? ве молам за совет
^ Фемина, јас го користев порано тој кремот од Докторс (мрсна кожа имав) и навистина ми помагаше, но најверојатно почна да ми се менува кожата па и мене почна да ми се прави цела лушпи. Јас тој крем веќе не го користам. Некогаш само ако ми излезе мозолка, мачкам од него само на мозолката. И да, земи си некој хидратантен крем. Јас Бекутан користам, ама само пред спиење, затоа што светам многу од него. Едит: Да не пишувам ново мислење, ќе го редактирам ова. Белото кутивче во долниот десен агол.
Може сликичка од тој прочуен крем на Докторс? Или да подобјасните како изгледа опаковката ? Можеби мене ќе ми помогне ако го користам на пределот околу носот кој ми е претерано мрсен - малку фали да почнам да произведувам природно масло од него. За греота. Едит - благодарност до Хипица, други детали доколку ги има ќе пишам во соодветната тема за мрсна кожа (ако ја има)
Фала Хипица, и јас така ќе направам, ќе го користам докторс само за мозолки (оти стварно ми помага) и ќе си земам бекутан за секојдневна употреба...инаку мене аптекарката ми препорача да го користам докторс како секојдневна крема ама стварно многу ми ја суши кожата...
^ Можеби мислела дека кожата (на целото лице) ти е мрсна. Зашто ако е таква кожата, кремот е совршен за секојдневна употреба.
Значи и јас имам сува кожа,многу се невирав се додека не почитав тука во таа темата што е за црвенило на лицето...Пробав со чај од камилица и со павличевата маст и знаете што веќе кожата не ми е сува заборавив како е да имам сува кожа,и пемногу сум задоволна,а до порано секое утро кога станував кожата ми беше како затегната незнам како да објаснам..и сега сум си најсупер ем и црвенилото како да почнува да го снемува
Имам сува кожа и црвенило на лицето..Кажувајте чаре КОристам помрсни креми ама пак ништо фајде.Исто и пудра кога ставам, како лушпи ми се прават на лицето, ептен неубаво изгледа иако претходно ставам крема на лицето ..
И јас имам сличен проблем.Кожата на носот и челото ми се лупи и ме чеша особено зимно време. Планирам да го пробам вазелинот од галафарм со невен и д пантенол. Сега користам германска крема за лице од кам маркет и имам добри резултати во споредба со се што предходно сум користела.Проблемот со др креми е што или брзо се впивливи и кожата за кратко пак е сува или се многу мрсни па светам како сијалица. Моментално сум во потрага по правата пудра зошто кожава не ми е ни сува ни масна. Бев и на дерматолог и смета дека станува збор за локализиран себоричен дерматитис што во превод би значело лупење на кожата на ограничени делови(кај мене носот и челото)
Едно големо БЛАГОДАРАМ за Nena 2010 за советот за вазелин со невен. го нанесувам пред легнување и како подлога за шминка. Лицето во зима никогаш не ми изгледало поубаво а пудрата изгледа како втора кожа. Кој има ваква мака нека проба ништо не губи.(цената е повеќе од пристојна)
Девојки јас сум презадоволна од оваа крема.Имав проблеми со лупење на кожата од лицето од ладното,а оваа крема навистина ми помогна. http://www.google.com/url?source=imglan ... 0_dMqG9USQ
Павловичева (оригинална) во неколку капки бадемово масло во неа. Моето идеално решение. Имам мнооогу сува кожа, ќе измијам лице и мислам дека ќе ми испука од што ми е стегнато. Смесава е ептен мрсна, за преку ден никако. Јас се мачкам пред легнување и да ми упие до сабајле. И сабајлето меко, нежно и несуво лицето. А за преку ден Нивеа Аква Сензејшн ми е одлична, хидратантна многу, а не мрсна
Исто и јас имам многу сува кожа кога ке се измијам лице ми е затегнато многууу моментално користам солеа бејби крем и тоа навечер ставам подебел слој а наутро помалку ама во последно време многу мозолки почнаа да ми се прават Ќе пробам сега со павловичевата и бадемовото масло за навечер а наутро ке ставам нивеа досега користев нивеа софт.Ако можеш алиса да поставиш слика од кремот од нивеа и отприлика колку чини ?
Еве го кремот, наменет за сува кожа ќе прочиташ. Само хидратира, а не мрси (многу јасно дека не ми треба за преку ден мрсно да светам ко лампион ). Мнооогу го освежува лицето, насабајле каква свежина ми дава - чудо. Инаку ја зимам од 500 до 550 денари, зависи каде
Имам премногу суво лице. Имам користено секакви креми ништо не ми помагат . КОга ќе се намачкам со кремата 5 минути и после ми се прајт првут на лице и со точки бели су и стварно е многу грдо а и неубо се осеќам пошто немам мозолки а сепак како да имам -.-. Го имал некој истиов проблем? Некоја крема што не ја суши кожата или лосион?
ве молам за мислење, имам сува и многууууу осетлива кожа но немозам да си погодам хидратантна крема која ке ми одговара и како подлога за шминка...ве молам за мислење