Претходно јадев многу, но последниве неколку години ептен малку јадам. Дали во два месеци еднаш ќе земам печениц, чајна или тост со салама.
Јадам не велам не. Кога немам време да спремам ручек или пак, на гости во ордевер. Инаку не сум зависник.
Додека немавме дете со ММ често купувавме и јадевме за вечера сувомеснати производи. Свински врат, печеница, сланина, чајна... секојдневно, дури сега кога ќе помислам сфаќам колку не сме воделе грижа за нашето здравје , а знаеме сите колку нездрава храна се сувомеснатите производи. Откако станавме родители станавме најпрвин свесни дека ова не е добар избор на храна за детето и дека треба скроз да ги намалиме па и да ги исфрлиме од употреба. Напочетокот додека беше помала лесно ја убедувавме дека ова забрането јадење е само за поголеми, ама како растеше така повеќе не ни веруваше и до овде престана кај нас купувањето на сувомеснато. Не дека некогаш, ептен ретко не купуваме, ама во мали куличини. За среќа и ние навикнавме без нив, а и малата не ја навлековме на тој нездрав тип храна. Ги јаде кога сме на гости, ги јаде во некои пити или пак пица со сувомеснато, ама тоа само некогаш а не секојдневно. Веќе и не ми се вкусни, по би јадела нешто домашно приготвено отклку сувомеснато.
Порано не јадев ич многу ретко се случуваше да купам и само едно парче да каснам и после да го фрлам по неколку дена или на мачиња кучиња или вканта ама во последно време јадам многу и почнав да се нервирам оти заборавам дека јадев премногу овошје и зеленчук мора да го исфрлиме тоа ѓубре од фрижидер сега е мало детето ама ко ќе порасни не смее тоа да му на дофат мора да му спроведиме здрава навика за овошје и зеленчук а во меѓувреме се надевам јас мојата дека ќе си ја вратам