Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Судењето на Џони Деп и Амбер Херд

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Caramell, 11 мај 2022.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    20.079
    Јас мислам дека треба да оди судењево и да истреска уште нешто во стило кучето ми згазна на пчела, и дека лајното во креветот е од куче.. да излези едно делче-сламка кај шо можа да се фатат против Деп, оти вака се глеа дека е манипулатор тежок.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Што е екстремна идеологија жити се? Тоа што некои луѓе се пообјективни од другите и сфаќаат дека само зашто некој е презгоден, пребогат и влијателен не го ослободува од тоа да биде насилник?

На Yowannty, GothicViolet, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.532
    @Munchmallow20 пиша прееска мислење кое го веројатно избриша, дека ќе ми надојдат коментари од типот зошто мразам мажиња. :D

Едит:

Екстремна идеологија: Маж роден 1963 година мрази жени.

Екстремна идеологија: Маж кој вели дека сака да ја запали бивша му и да ја силува мрази жени.

Екстремна идеологија. Маж кој вели дека мрази жени, мрази жени.

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    21.774
    Не го избришав јас...:^)
    Очигледно модератор did.
    Сфаќам и зашто:rofl:

5. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.609
    :D
    Aj прелилстај ја темата жити се па пиши го ова, во сите постови што се на страната на Деп признаваат дека и он не е цвеќе за мирисање,додека овие другивешто деноноќно и макотрпно ја бранат другачкава само затоа што имала вагина е очигледен манипулатор и тоа баш ефтин(постои нешто што се вика бадиленгуиџ иначе) сега зборам за мене не сум фан на Деп,мене како што веќе пишав ми е најмило за искуствата што си ги споделуваат во коментарите и социјалните мрежи, жртви на профили како Амбер(и машки и женски)и свеста што се развива околу ова (мажи жртви на насилство).

Последна измена: 22 мај 2022
    На nena2010, Caramell и Dentina им се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Како можете да сте толку слепи и да ја браните Амбер само зашто е жена?!

На Indiegurl, nena2010, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    379
    Буквално(facepalm)
    Јас не прочитав некој целосно да го брани Деп сите пишаа и двајцата се најверојатно криви ама затоа па многу ја бранат Амбер само затоа што е жена...Исто му доаѓа како оние што го бранат Деп само затоа што им е омилен, славен, убав итн..

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    Во врска со коментарот погоре дека #MeToo движењето е вратено милион години назад, не е вистина. Реално, не е ни мрднато од мртва точна, само мораа да молчат зошто не беше баш политички коректно отворено да се продолжи со таквата реторика. Само се чекаше ваков некој случај за да се истапат јавно со тоа што до пред некоја недела го мислеа и кажуваа приватно, меѓу своите. Ништо не е сменето, и долго нема ни да се смени.

Факт е дека и да биде пресудата во полза на Амбер, Џони е победникот. Се надевам дека барем повеќето се свесни дека поентата на судењето не е пресудата, туку јавниот линч сега што се случува. Е сега, дали Џони ќе си ја врати кариерата, останува времето на покаже, зошто без разлика колку фанови има, факт е дека има пороци и е проблематичен за снимање, и- многу поважно за Холивуд, за некој ден ќе полни 59 години. Ние можеби се уште го замислуваме Џони Деп како Капетан Џек Спароу ама скоро 20 години се поминати од тогаш.

Мене лично ме разочаруваат реакциите, затоа се трудам да следам што е можно помалку за судењево. Разбирам дека повеќето од нас имаат пораснато со филмовите на Џони Деп, на некој од нас им бил и симпатија кога сме биле тинерџерки, плус човекот одсекогаш имал харизма и оставал впечаток на баш кул фаца. Да, за него се знаеше дека демолирал хотелски соби и дека има проблеми со пороци, ама еј-дел од бед бој шармот :) Тоа што не ми е јасно како може некој да го следи судењево и да биде непоколебливо на страната на Џони Деп. За Амбер не навлегувам, може е 100 % агресор, може е 100 % жртва (да не се лажеме, не е. Во најмала рака, и двајцата се тоскични) ама ваква пристрасност, бранење и демонизирање на другиот е крајно загрижувачки. Зошто е толку тешко да се замисли дека Џони Деп можеби сепак е насилен? Само зошто го поистуветуваме со прекрасните ликови кои ги глумел? Читаме пораки со страшно насилна содржина и преминуваме преку тоа, зошто?

Бил Козби со децении се извлекуваше со силувања зошто тој беше “американскиот татко“. Хајд нема да биде во новото That '70s Show зошто е окривен за силување. Видовме Вил Смит како ноншалантно покажа агресија пред очите на целиот свет. Муабетот ми е, саканите ликови глумени од еден актер не се репер за тоа каков е актерот како човек.

На crimson, Yowannty, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.706
    Допаѓања:
    23.126
    Ова не е судење, ова е TLC реално шоу.
    Како да останеш популарен без да снимаш нешто и всушност да работиш.

Да бев таа судијка , ќе паднев во депресија, ќе си речев за вакви глупости да расправам ли поминав сто години во школска клупа...

И двајцата ми станаа антипатични.

На crimson, senjorita-v, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.532
    Дап, ова е клучното. Според мене, самото тоа што он тужи за дефамација, а не за семејно насилство кажува многу. Дефамација е многу тешко да се добие на суд, он е свесен за тоа, ама ударот му е кампањата, понижувањето.

Мислам дека некаде прочитав дека судењето да беше за семејно насилство, немаше да биде дозволено јавно да се прикажува.

На crimson, WildMk, GothicViolet и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Јас од случајов, ко што пишав и во другата тема што произлезе од оваа, за жал го гледам само односот кон пошироката публика во светов го има кон жените.
    Кон сите жени, и овие познатите, со куп пари.
    Амбер - исмевана до бескрај, а овој - обожаван до бескрај. И на двајцата им треба помош, токсични ликови се скроз.
    Но, она што е гадното овде е што само едната страна е линчувана.

На crimson, WildMk, m.i.g и 7 други им се допаѓа ова.
  12. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.609
    Еве зошто е линчувана. Не затоа што е жена,не затоа што е помалку позната од него.

13. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Линчувана е зашто тип што комплетно зависи финансиски од Деп се растревожи за газдата?
    Штета што изгубил некој милион Деп, може ќе го преместеше во поубав пентхаус.

На WildMk, GothicViolet, Konfetka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.609
    Aм...не? Освен ако им нема обезбедено Џони пентхауси на милиониве што го поддржуваат:o

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.532
    Сите сведоци на Деп финансиски зависат од него, на Амбер не зависат од неа.

А што има врска јавната поддршка со сведоците, што мешаш глупости?

На GothicViolet, Konfetka и Аргентина * им се допаѓа ова.
  16. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Милионите што се на негова страна, ако ова сведочење ги убедило дека тој е скроз невин и не ја малтретирал нејзе, па што да кажам, се надевам во поротата не се сите толку подводливи.

17. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.609
    Има врска со ова што он го вели во видеото. А и коментарите под видеото се јавната поддршка.

18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.532
    А сведоците на Амбер никој не ги пренесува, никој не ги слуша иако се многу покредибилни. Кога ќе ги слушнеш јави ми.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    116.833
    Баш јас ги слушав, сестра и ја раскринка кога кажа сосема друга верзија за случувањата на скалите, психатарката која ја донесоа ја отфрлија како веродостоен сведок зашто сама кажа дека не може да рврди со сигурност дека и Џони не бил жртва на насилство од Амбер.
    И од кај Џони отфрлија сведок зашто пред да сведочи гледала видеа од судењеро.
    Интересно е што жртви на насилство се против Амбер, и кажуваат дека нејзините зборови им тригираар трауми.

Судењето оди на тв по барање на судијката, за да се намали притисокот за гужва во салата.

На senjorita-v, baguf4e и tessie им се допаѓа ова.
  20. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    10.800