Ниедна од работите што ги набројав немаат врска со Амбер. Пак и пак прашувам, без разлика што прави Амбер и каква е, зошто се будите и си мислите дека е добар ден да браните човек кој е насилник (со други) и мизогин?
И тоа треба некако да е ок? Демек од Холивуд се оправдано е? Па и во секојдневен живот да е, ти оправдуваш таков начин на живот? Инаку за двајцата се однесува истото, не само за него.
Јас мислам дека овој спор требаше да се остави на оној што е платен да го расчистува, ама едноставно кај јавноста љубовта спрема Џони и мизогинијата беа посилни, на свесно или на несвесно ниво вторава.
По што виде дека е насилник и дрка е мизогин? По тоа што во караница ја тера у мајчина? Што си пишува со близок соравотник дека би му направил ова или она на некого. А вие кога се карате по дома Јесенин го рецирате? Сонати пеете? Не си и напишала на некоја другарка во афект " ми иде да го убијам, истепам, лежам"," не можам да го гледам" итн.. Ај ве молам бе се правете светци. Гледај денеска убаво судијката што кажа на што да обрнат внимание поротата, и за што се одлучува па збори. А не ми кажа, она видеото горе кај што ти докажав дека сестра и го учела да шмрка со пластика од тампон, дали го виде?
Жено, зборувам што уште еден човек го тужи Џони за лична повреда, го удрил во ребра за ич ништо. Пораките се одвратни, не нена2010, не би се приближила кон маж што праќа такви пораки и зборува така и вреѓа така и знам дека никогаш не би јас збореле така ниту пак било која особа што го заслужува мојот респект.
А бре нека се суди. Господе боже. Знаеш сега колку ќе се појават што ќе сакаат да го тужат? Охаа само да имаат 5 мин слава. Ако е крив нека одговара. Пак не ми одговори за кокаинот. Веста за нападот ти е стара. Судењето се одржало во Јули 2018 година!!! Аман ЖЕНО читај асолно кога контрираш.
Тужбата е тогаш пријавена, судењето ќе е на 25ти јули, 2022 година. Што значи одамна е насилен и нема врска со 5 минути слава.
Уште чекам за кокаинот.. И како бе никој освен сестра и не дојде да ја брани. Елон Маск, Џејмс Франко, татко и.
Не смеат бивши и затоа што не се сметаат за релевантни за случајот. А, Џејмс Франко ако сведочи ќе мора да признае дека имала афера, што нема да изгледа добро за неа (иако нема врска со насилство). Кејт Мос дојде пошто Амбер ја спомена со име и презиме. Ако не приметивте кога збореа за „тепањето“ на аеродром, не ја кажуваа особата по име туку „travelling companion" за да не може да дојде бивша и на Амбер да сведочи. Таткото на Амбер ги тепал неа и сестра и како мали за што сведочеа сестрите, па вие погодете од 3 пати зошто.
https://twitter.com/IvanaE/status/1530208253925261312 Ау се наежив. Најдобар авокат во таа судница. Секоја му чест. "Think about the message Mr. Depp is sending to domestic abuse survivors. If you didn't take pictures, it didn't happen. If you did take pictures, they're fake."
Дали знаете што е Rape kit? Докази кои се земаат во болница за да се докаже дека имало силување. Ако ја силувал, зашто не побарала да дојде некој да направи Rape kit?
Што ќе покажел rape kit-ot, сперма од венчаниот сопруг? Пак ќе кажам, дека изгледа не е јасно, ама 9 од 10 жртви не пријавуваат насилство, поради срам, страв и очигледно осуда.