Изненадена сум од ставовите на некои членки, да се зазема страна смешно е во оваа ситуација и двајцата се со проблеми но да бодрам зависник од алкохол и дрога, и да велам дека е сосема невин, ненасилен и целосно пасивен, не би...
Поротата не ги зема во предвид closing arguments, тоа е само церемонијално да речам, како еден осврт на се шо се кажало.
Знаеш колку силувачи се затворени по Америка, Англија и остали земји и дека таму има закон? Имаш интернет, прогуглај малку
Нема шанси, едноставно нема шанси некој да е толку неедуциран и да си носи во себе интернализирана мизогинија до овој степен.
Еве и јас да напишам closing arguments. Без разлика на одлуката на поротата, знам дека сум на правилна страна и тоа не е страната на Амбер, туку страната против Џони Деп, неговата кампања и против мизогинија која очигледно е преголем глобален проблем и на страната на сите жртви на семејно и сексуално. Многу се обидов да го доловам ова. Душата ми е чиста, мирна, поздрав, толку од мене, од Господ повеќе.
Од психолошки аспект го следам судењево и ова заслужува филм. Не заземам страна бидејќи не сум толку запознаена во детали, но оваа Амбер е случај на патолошки лажго. Никогаш не одговара на прашање со да/не туку се врти кон поротата и се објаснува. Не е тоа поентата на сведочење. Ако те фатат во лага, признај нели си под заклетва, а не изговори да даваш. Во последно време го следам повеќе зашто како се наближува крајот, станува се поинтересно и поинтересно. Деталов со Кејт Мос ја уби едноставно. Сама се закопа