Не може да е зашто до последно не знаеле дека ќе биде на тв. Одлуката за да се пренесува во живо била на судијката за да нема навала за присуство во судницата. И тоакму тоа што беше јавно не и одговараше на амебава, зашто ја видоа сите што манипулант е.
Некако жал ми е за адвокатите на Амбер. Години искуство имаат, и немам сомнеж дека навистина се добри, но клиентот ги стави во многу лоша позиција. Да имаш лажго за клиент е самоубиство за твојата кариера. Можеа да победат, ама едноставно има премногу докази кои одат против неа, она нема база, нема ништо солидно.. Немаа со што да работат, се надевам кариерата нема целосно да им падне..
Не знам што се чудите ако некој попрво би зазел женска страна. Мене не ми се потребни статистики, кај сите случаи за кои знам во животов на физичко, психичко или вербално насилство во брак/врска или друг близок однос, извршителите биле мажи. Ретко која жена возвраќа или се спротивставува, а кога ќе се погоди таква, се таа што се брани им е виновна на некои. Баш објективно сметам дека ако Амбер навистина го малтретирала маж и, а тој се однесувал џентлменски цело време, тоа треба да се расветли и да му се исчисти образот, ама јас не го сметам Џони Деп за глупав човек, планетарно познат актер е, кога се запознал со неа имал 50-тина години, и сега да не треба да мислам дека некој од негов калибар бил прелажан кога решил да ја напушти претходната сопруга, и не можел да процени девојче во нејзини 20-ти, или да излезе на крај со неа. Ајде, ви се молам. А да беше некој ружен на изглед, жените низ светот први ќе го осудуваа зошто се разведувал за помлада. Не го напаѓам, но тука негде се со Амбер, таа изгледа полоша за финеса, само затоа што е карактер кој не премолчува, си има нагласено его, а тоа знаеме дека генерално на раја им пречи кај жена. И како што не видов убедлив доказ дека тој неа ја тепал, не видов досега ниту дека таа него го тепала. Јас само слушнав снимки како му вика. На секој може да му се случи да повишува тон кога живее со личност која не знае кај се наоѓа кога е под дејство на наркотици/алкохол. Двајцата биле возрасни, добро етаблирани, без финансиски проблеми, требало да се разделат со време наместо да заглават во токсична врска и дроги и целиот свет сега да ги оправа.
Не го виде исказот кога и вели: Ме удри?- А она него ај не биди бебе само те удрив малку, не ти акнав бокс. Он си оди и она - зашто си одиш како кукавица, не биди бебе Џони.. И она: Ајде баш да те видам излези на суд и кажи Јас Џони Деп, маж, сум жртва на насилство. Никој нема да ти верува. Инаку јас обожавам да гледам судења. Од друга страна она мене не ми изгледа како некој со висок IQ. Не ме чуди да ја имаат насанкано да го напише Оп едот, да ја наместат: Еј знаеш сега е тоа ин, беше во брак со Џони Деп ти си нискобуџетна актерка, со ова ќе бидеш во центар.. И оваа се залетала. И сама му кажува : Не можам да повлечам се, ќе го изгубам кредибилитетот. Он и вика Зашто го напиша тоа, она вика Ти го напиша !! А бе не отидена е, летната и е чавката на оваа.
Не заборавај, тој е сепак алкос. Мислам дека не ја остави Ванеса заради Амберкава , можеби грешам. Најбогати од ова ќе.излезат адвокатите, со сигурност. Којзнае колку наплаќаат од час. Кога ќе се соберат саати и саати работа, ништо чудно што Амбер се дума како ке плати трошоци. Тој што губи, тој плаќа колку што знам за амерички систем или сепак судот одредува , не сум сигурна. Досега многу пати невин е осуден и виновен ослободен ради недостиг на докази. Сепак ова не е "државата против Деп и Хрд". Туку Деп против Хрд
На снимање на Rum diary имало само бацување и пиење вино. 2009. Ова сам Деп го кажа. Со Венеса раскинаа 2012 година. Мислам дека со Венеса си имаа отворена врска, не беа во брак и за да си ги заштитат своите животи и животите на децата се си решија приватно.. А оваа гускава му направи каранбол.
Џони и бара 50 м. оштета, а оваа нема толку. Шо ќе биде доколку судот го прогласи Џони за победник? Како ли ќе плати? Елон? Тоа за него е ситна риба.
Следно Елон Маск ќе плаќа алиментација за ќерка и зашто искористила ембриони со негова сперма сурогат да и роди.
Ма ок, на крај нивна ствар. Ама многу ми остави впечаток кога рече тој " моите деца се паметни" во смисол дека порано од него ја прозреле Амбер. Сега деца ко деца, никое не ја "обожава" маќеата. Ама Џони си е сам одговорен за своите избори и на жени , и на дроги , и на алкохол. Талентиран е , згоден секако, Амбер не сум ја гледала никогаш на платно или било каде, ама не е баш "кутра" очигледно. Или беспомошна.
Никакви докази таа нема. Одат полиција и гледаат никакви траги од насилство кон неа. А пријавено. Полицајците се искажаја на судење за ова. Таа по една недела од последно кога била видена со џони, како шо и се кажува на судењето пример вели во понеделникот ме тепаше другиот ден ја снимат каде шо излегува нема никакви модрици ни ништо, заборава по една недела сама си нанесува и вика папараци. Лажга, никој не сведочи за такво насилство дури ни најблиските. Впрочем таа е насилникот каде на џони со докази од доктор му го пресече прстот кога урлала со шишиња. Тој не ја пријавил за да избегни карања и глупости вакви само се повлекува и сака мирно да се разведат. Не го остава да си оди туку измислува приказни дека тој неа ја тепа. Затоа ја тужи.
Во секој случај можеше мирно да се повлечи од него но шо е умноболна зависна за него и по снимките да не ја остави , па и ваков тежок случај ко шо е за жалење, не требаше ни да биди со него со тежок наркоман искрено најславна личност нека е и пари нека има до бескрај шо по него толку...