Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Судењето на Џони Деп и Амбер Херд

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Caramell, 11 мај 2022.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.530
    Уште едно нешто да читнете. Она што јас сакам да го изјаснам, објаснето без мои излив на емоции: abuse can’t be mutual, since abuse is an exploitation of power imbalances.
    И буквално ги има сите докази убаво објаснето. Многу убаво напишано.

https://medium.com/@nksilvawrites/johnny-depp-is-trying-to-manipulate-you-dont-let-him-f0dfc8678389

Since that time, I’ve learned that abuse, no matter its form, is unified by a desire for power and control over the victim. I’ve learned that mutual abuse is a myth used by abusers to gaslight and discredit their victims; abuse can’t be mutual, since abuse is an exploitation of power imbalances. Two people can’t be mutually more powerful than the other. When comparing Depp and Heard, it seems clear that the man who was far wealthier, far more famous, far older and far more influential in their shared industry of film was likely going to have the upper hand.

...

She is somehow an expert manipulator who was able to con a man old enough to be her father who had been acting longer than she had even existed and who was surrounded by a team of security guards and medical professionals for years, but also so bad at lying and manipulating that it’s apparently been obvious from the start that she was a gold-digging bisexual jezebel who couldn’t be trusted.

...

When Heard was verbally cruel to Depp this was proof she was abusive, but when Depp texted fellow actor Paul Bettany that he wanted to drown Heard and “fuck her burnt corpse”, or when he was caught on video kicking and slamming cabinets in their kitchen (consistent with actress Ellen Barkin’s and Heard’s claims about Depp’s tendency towards property damage as part of his outbursts) these incidents are minimized as “venting.

...

Every time we repeat falsehoods about Heard, or misconceptions about abuse victims (“why didn’t they leave?”, “if they didn’t have evidence they’re lying but if they do they’re scheming”, “real victims don’t do [insert any number of criticisms here]”, “if I was a victim I wouldn’t act like that”, “they’re just as bad as each other”, and the list goes on and on and on and on) we give more strength to stereotypes about abuse victims that make it more difficult for them to come forward, leave their abusers, and get the help and empathy they need. We make it harder for victims to be believed when we hyper-scrutinize everything they do, everything they don’t do, and how they express their emotions about their experiences. Whenever we focus on how Heard was potentially toxic, or how much we don’t like her, we are tacitly endorsing the idea that victims who fight back and who come across as unlikeable somehow got what they deserved or that their abusers were justified in harming them.

2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    10.792
    tumblr_m0c5cjCqqf1rqmxn7o1_500.gif

На Guns N` Roses, tanjita, Doc и 4 други им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.604
    Со се коментари од жртви на насилство.

Последна измена: 1 јуни 2022
    На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.604

5. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Уште чекам докази дека Амбер е жртвата

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700

Прикачени фајлови:

На INNERBEAUTY и bicycle им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700
    И јас искрено

8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
    Ја кога зборував дека многу весело се однесува како жртва тука ми велеа дека нема правилник за тоа кој како треба да се однесува и ете ви, исповеди.
    Да молиш насилник да ти се врати, а притоа да глумиш жртва и да бараш забрана за пристап тука нешто не штима, туку ај.

На cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700
    Женава на видеово ја раскринка алал да и е. Со споредби од други случаи, од се.. Браво.
    Иди на линков на 23:14 мин.. Да ја видиш како губи контрола и покажува агресивност.
    Screenshot_20220601-180450_YouTube.jpg

10. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Мене најчудно ми е доаѓа еве Амбер да е жртвата, тепана, вчечена за коса, силувана, со скршено шише и ред други работи ниту еднаш нема посетено доктор нема ниту една валидна слика од никаква повреда. Ама затоа има 100 слики од Џони како леже, кучето настапило оса :worried: и други слики што не укажуваат на тоа што она вели дека и се случило.
    Зборот ми е еве да претпоставиме дека ја тепал, зошто никој не го каже тоа? Зошто никој не сведочи за женава? Ај не морала да се слика океј, ама никој ли не ја видел нејзе тој период? Ама ете била на некој ред карпет утре дента со скршен нос.
    Ја силувал со скршено шише? Значи мене срчка во пета што ми има влезено едвај собрав сили до доктор да отидам да ми ја извадат, така само од себе се зараснало?

на интернет читам мислења од луѓе кои биле жртви на насилство, тепање и силување. Нема шанси некој да не примети дека нешто и се случило на таа личност. Модрици, затвореност автоматско затворање во себе. Плус доколку има повреди сигурно ќе оди на доктор. Не, во никој случај не оправдувам силување и насилство. Свесна сум дека жртвата може да не отиде веднаш на доктор поради страв или срам. Ама силување со шише резултира со страшни повреди кои не можат да поминат без доктор. Жал ми е за сите жртви во светот, и мажи и жени и деца. Жал ми е што читам дека поради вакви лаги, нивните приказни не можат да бидат слушнато, дека скршен нос се покривал со шминка и силување со шише не резултира со посета во доктор, па демек што има они да се бунат? Жално многу

На Indiegurl, baguf4e, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700
    Токму така.

На Maryland1087 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.879
    Допаѓања:
    25.389
    Ријана кога ја претепа Крис Браун уште веднаш имаше слика од нејзиното отечено лице .

Воопшто не верувам дека Џони Деп ја претепал Амбер Херд . Со шминка не се покрива скршен нос ( патем таа палета која е покажана на суд од страна на адвокатката на Амбер , од компанијата изјавиле дека не постоела се до 2018 , додека Амбер тврди дека ја користела кон крајот на 2017 година или така нешто ) . И што беше она шмркк со носот и позирање за папараците ? Дали жртва на било какво насилство би позирала за папараци ? Тоа шмркање не изгледаше како да си го брише носот , воопшто .

Плус , сите докази наведуваат дека таа е насилникот во овој случај , а не Џони .

Ако судот пресуди во нејзина корист , пиши умрено на правдата во цел свет .

П . С . Можеби Џони Деп не е светец , но ова за што е обвинет е апсурдно .

На cresa-jagoda, Indiegurl, Maryland1087 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
    Сега ова го гледам од клипот.
    Браво за Камил и Бен, и тука некој ќе ми кажува од низок ранг биле, за агресијата не би да зборувам, срам ме фати.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700
    Многу убаво ја притисна за да излезе встинското лице. Инаку од луѓе кои биле во судницатана редит пишуваа дека Елејн плачела во ВЦ после завршетокот на судењето и често се слушале кавги од страна нља Амбер после судењата.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700
  17. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Значи тие што викаат ама Џони е ваков таков. Добро, океј можеби има други грешки и други рекордс во досието. Овде зборуваме за случајот со Амбер.

Дали ако јас сум обвинета за вандализам по дифолт сум и насилник доколку некој ме обвини без докази само заради тоа што сум "ваква таква". Овде се бараат докази, д о к а з и. А нема. 24 дена се мачеа нешто да докажат ама нема. Затоа велат не се лоши адвокатите на Амбер, само не е возможно да се одбрани и да се најдат докази.

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
    Елејн може мајка да и биде, бреј, толку да нема почит кон Елејн?
    А види колку се блиски адвокатите со Џони, сите до еден.
    Ама Џони у слободно време оди на судења, како може да го браниш?

Мастермајнд.:D

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700
    А двојник иде и настапува на концерти.

На Maryland1087 и bicycle им се допаѓа ова.
  20. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    10.792
    Читам за 1 час ќе има verdict.