Не треба да се брани само затоа што е жена. Има многу жртви во светот што се и мажи. Не знам зошто е чудно да се поверува дека тој е жртва во случајот. Од сите 24 дена судење не дочекав 1 ебан доказ од страната на Амбер. Од ден на ден само се бламираат и таа и нејзините адвокати со фотошопирани слики, шминка што не постоела во 2017, и глупи прикаски дека кучето и стапнало на оса што кур ги заболе сите за тоа. Фејк плачење и цимолење додека раскажува, истата секунда кога седнува не може да се собере од смеа. Психопат, монструм, психички болна личност го прави тоа. Ако и е тешко и ако стварно поминала низ сето тоа нема да може ни да се искажи од плачење а не да се смее. Била силувана со шише и не отишла на доктор? Дај ти се молам сама се закрпила дома на машината или рачно цик-цак со конец? Трн да ти влезе во прстот одма се оде на болница а не па скршено шише во пичка да ти влезе. Со скршен нос на мет гала, важи, со шминка покрила се. Кога скршив два прста на така 3 месеци ми беа отечени, ама не и текна ете мраз да ставам и bruise kit. Ако има пичка не значи по дифолт дека е жртва и дека само таа може да биде силувана или нападната. Некој напишал дека нејзиниот тим допрва ќе спремал нешто, што? Омлет со кубаски? За вакво судење од 24 дена бе успеа ништо да најдат па допрва ќе барат. Нека дојдат да ми ја скопат нивата може ќе најдат нешто. Патолошки лажго, уште кога и ги видов тие гримасите знаев дека мати нешто. мај дог степ он а бииии + овие нејзините адвокати сеа може само репутацијата да му падне. Онаа баби сакаше да се покаже нешто кога му рече на сведокот дека има 15 минути за да стане познат, ама ја закопа кога и кажа дека таа го користи судењето за да да стане славна покрај Амбер. Оној сведокот на Амбер па не ни знаеше дека Џони глумел во друг филм освен пиратите. Циркус цел тим.
Амин!! Види ја бе https://youtube.com/shorts/FYK5bYJtz7g?feature=share https://youtube.com/shorts/-SkrzeXXr7Q?feature=share
Не се работи за тоа дека ќе веруваш на неа зашто имала пичка.или да го напаѓаш него зашто имал она другото. Ама не знам колку пати да ви се потенцира дека маж и жена жртва не е исто. Маж жртва е САМО жртва на насилство од некоја со која случајно се нашле и стапиле во врска/брак. Жена жртва е многу повеќе од жртва на насилство. Жртва е и од системот и менталитетот и институции и од све.
Значи маж може да биде нападнат или силуван само од својата жена и никој друг? Се читаш ли ти што пишуваш? Жртва е жртва. Без разлика дали е маж или жена. Има и мажи кои се силувани не само жени. Бог да чува туѓ срам ме јаде, мажот бил жртва само од сопствената жена, ок милион години требаше да поминат за да се дигне свеста дека и мажот може да биде жртва.
Не ме сфати лол. Реков КОГА маж е жртва од страна на жена, тогаш е САМО жртва од страна на жена. Институциите, општеството, менталитетот е на негова страна. Кога жена е жртва, тоа не е случај.
Пример за ова ти е велешанката која го уби маж и и не отиде во затвор бидејќи институциите застанаа на нејзина страна. Жртва е жртва, правдата излегува на виделина.
Ја нападнал. Тој бил полицаец. Членката вели дека ако мажот е жртва сите стојат зад него и институциите, а ако жената е жртва никој не на брани. Грешка, сите застанаа на нејзина страна.
Лол.. Во Америка се верува на жртвата и пред да искочат докази. Не за џабе сите улоги му пропаднаа на Џони моментот кога Амбер го изјави тоа. Каде тука застанаа на негова страна, институциите и општеството? Баш они го распнаа, иначе немаше да ја носи на суд.
Оптимална пресуда дека и едниот и другиот се виновни. Според мене мислам дека како такво е во ред бидејќи и двајцата беа со огромни црвени знамиња. Овде имаа голема улога и адвокатите. Не ми се допадна нивниот однос на многу моменти и тоа што таквите делови на големо се оспоруваа за Деп, а се величеа за Херд ми се многу проблематични (пример, кога ќе се испонашаше адвокатот на Херд кон Деп, публиката го осудуваше тоа, додека кога адвокатот на Деп кога ќе се испонашаше на Херд, од публиката имаше standing ovations). Малку ми се проблематични и споредбите со други жртви, пример, прочитав дека Тина Тарнер изјавила дека најтешко било кога се соочувала со тоа како јавноста ја третирала. Додека е Тарнер во право, Херд според мене имаше многу црвени знамиња и проблематични моменти за да ме убеди дека барем мал дел од работите не си ги има малку преувеличено или извртено. Едит: морам да додадам дека сите овие дејствија од страна на Деп се нагласени во најголема мера заради супстанците кои ги има консумирано, додека Херд ми личи дека и без нив е доволно проблематична па откако ќе се напие некоја чашка повеќе, почнува уште толку повеќе да драми.
Можи без карање да се изјасните? Двата се криви. Последиците од глобалново реално шоу, ќе ги видиме доправа.
Повеќе од јасно беше дека Џони ќе победи,фала богу заврши најгледаната судска парница во светот. Шала на страна се надевам сфативте дека со лаги и глума ништо не постигате,кога тогаш се сѐ дознава.
Праведно. Не се секирајте, вистинските жртви на насилство, мажи или жени, ќе бидат заштитени, ова нема да влијае на тоа. Си требаат докази, а во случајов Амбер ги немаше и тоа е што е.
И според глумата што ја видовме на судењето, апсолутно треба да ја отпишат од Холивуд. Во селски театар има подобра глума. Што секс треба сега да удри да ги заработи тие 17 милиони
Шминката на Амбер Херд be like : - Покрива акни , тетоважи , лузни , скршен нос , остатоци од паднат авион , изгубениот град - Атлантида не е изгубен , нашминкан е со пудрата на Амбер etc .
"I hope they both move on. At their best, they are each incredible" –Elon Musk, who once dated Amber Heard Howard Stern thinks Johnny Depp wanted this trial to be televised because the actor is a "narcissist." On "The Howard Stern Show" on April 25, the radio host said the "Pirates of the Caribbean" star was "overacting" while on the witness stand. "On the narcissism scale, I think Johnny Depp is a huge narcissist — and what I mean by that is, he figured 'I'll put this on TV. And because I'm so persuasive and I'm so smart, and I'm such a wonderful guy,'" Howard said. The self-described "King of All Media" believes that decision to allow cameras in the courtroom will backfire. "But that's what narcissists do: 'I will charm the pants off of America at the trial.' No you won't. This will not go well," he said. "It's not going well for you, it's not going well for her. It's not going well for anybody. You sound like two battling children. It's just coming off really badly." _ "Has anybody been watching the Johnny Depp/Amber Heard trial? What a lovely couple. First of all, Johnny sued her for writing an article in a tiny 'outlet,' that practically nobody read, because he didn't want to get bad publicity," Donald Trump wrote on social media, referring to the Washington Post, where Amber wrote the op-ed piece at the center of the trial. He added, "How did that work out? She countersued for $100 million. The charges are many & salacious, the nicest of which is that she threw a bottle at him and it took off his finger – She must have a Sandy Koufax type arm. Will they get back together and live happily in PEACE?" Julia Fox stands with Amber Heard. "She never had the power in the relationship to be abusive to him. Did she hit him? Yes. Was it abuse? No. You need to have power to be able to abuse it," Julia commented on Instagram. "She was 25. He clearly was always way more powerful including physically and financially."
Убаво ти пиша @cooll ...тој доби 10 милиони и 350 илјади...иако поротата му даде 5 милиони за punitive damages, Законот во Вирѓинија вика дека punitive damages не можат да се повеќе од 350 илјади...ако го следевте судењето ќе слушневте, овие сензационални наслови се само тоа, сензационални наслови очигледно и тие не ја слушале пресудата, убаво си кажа судивката
Леле ова.. Не го напишав јас бе.. Е кој го напиша бе срцка? Јас? А бе женава е за на психијатар! Овај беше врв https://youtube.com/shorts/8VxP3QkzaKY?feature=share Леле овде јадна Елејн https://youtube.com/shorts/F60ClHh0msY?feature=share