Судењето на Џони Деп и Амбер Херд

Discussion in 'Општи дискусии' started by Caramell, May 11, 2022.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

2. cooll

cooll Популарен член

Џони + 3м фоловерси на инста после вердиктот до сега.

bicycle and nena2010 like this.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

4. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Амбер Херд е доказ за ментално нестабилна личност, патолошки лажго, насилник и дека сите треба да си обрнеме повеќе внимание на нашето ментално здравје, и на оние околу нас.

При првиот испад, прв удар, први знаци за патолошко лажење, први знаци за глумење жртва, први знаци за психопат да се побара стручна помош, без разлика дали се случува лично или на некој друг околу нас. Без разлика дали таа личност е маж или жена, сам/а, во врска, во брак, разведен/а или вдовец. Ова може да има позадина од несреќно детство, депресија, панични напади кои и даваат мотив на личноста да се однесува насилно кога демонот ќе го обземе умот.

Чувајте се луѓе, чувајте го своето ментално здравје и зборувајте НАЈгласно да слушне цел свет за жртвите, и за тие што се жртви знаете дека имате неизмерна поддршка :l:

Justicija, Golden, buba4e89 and 4 others like this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Во целава приказна едно заборавате: Ова не беше кривично гонење за физичко насилство!! Џони Деп никаде не бил пријавен ни уапсен ни осуден за насилатво врз Амбер Херд. Зашто? Зашто за таков процес треба бајаги докази да има. Ова беше граѓански спор во кој Џони Деп ја тужеше Амбер за изнсување на невистини кои го чинеа многу.
    Сериозно мислите да имаше доказ дека Деп ќе беше на слобода? Кевин Спејси, Бил Козби, ред други звезди кои беа уапсени и осудени за насилство.
    Затоа олабавете малку со коментари пред да знаете за каков спор стануваше збор.

И да има жени кои лажат дека биле силувани, тепани, за да добијат пари, популарност бог зна што. Секакви лудачи има.

6. staycalm

staycalm Форумски идол

Најголемата иронија е што Џони не доби случај на суд за насилство туку случај за дефамација... Што значи постои веројатноста дека сепак го сторил тоа, ама вие толку мотивирано го браните.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Нема докази, полицијата кога дошла не нашла ништо, нит повреди на неа нит ништо.. Имаше сведочење и на полицајци и на многу луѓе кои се што кажаа она со докази и побија. А адвокатите на Деп и тоа како беа спремни со докази дека се измислила. Уосталом, зар Деп би излегол вака и цел свет да му слуша приварни разговори, најтешки моменти ако имало вистина насиларво и ако само 1% е виатина. Он е човек што си ја чува приватноста и он да дојде до ова дереџе значи вистина е невин.

Bratot and Pixi5 like this.
  8. Maryland1087

Ама какво насилство? Ријана ја удриле 3 пати цела беше отечена 2 недели во јавност не се појавила. А оваа вели ја тегнеле за коса, боксоци, клоци, расцепена во уста, скршен нос и утре дента на ред карпет и шоу. Сите жртви (и мажи и жени) кои биле претепани некогаш објавуваат слики како изгледале со недели и месеци, а нејзе преку ноќ и поминало.

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

10. staycalm

staycalm Форумски идол

Ваљда сте блиска фамилија на Деп па знаете цел тајмлајн како бил или како? Или експерти за насилство? Ако нема модринки немало насилство? :rofl:

Реално да ви кажам смешни сте ми што сте као демек против насилство, против манипулативност, токсичност, зависност и нели логично на ова сте против Амбер, ама Џони го браните а он е сѐ против кое зборите. Иронија. :D

Двојни стандарди се во прашање, ако сте против едниот треба да бидете и против другиот оти и двајцата се ужасни, и верувале или не, нема невин во случајов, како и да пресуди поротата. Судија со искуство никогаш нема да пресуди во корист на Деп. Самото тоа што Деп испланирано го направи целиот овој циркус треба да ви биде јасно за што станува збор и дека сега само си ги мерат силите, а и двајцата се гнаси тешки.

Сите бевме на страна на Деп на почетокот, но како што минува времето се појасно ми е дека нема невина страна во овој спор.

Last edited: Jun 2, 2022
  11. Dancewere

Dancewere Популарен член

Познавам жени кои биле жртви на насилство без никакви физички манифестации. Не секогаш после шамар се појавуваат пет прсти на образот, не се помодрува под окото од секој удар, немора да останеш без коса ако некој те кубел. Зарем ако не се гледа не се важи?!

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Љуѓе што бидна на крај?
    Џони го доби спорот така??

nena2010 likes this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да.

elimkd likes this.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

:party::party::party::party::party:
    Време е за славје
    Баш ми е мило
    Од дете го сакам човеков
    Буквално нема филм што му го неам глеадно

buba4e89, fbaby and bicycle like this.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Шо е со шишето брцано во вагина?
    Како го санирала тоа доколку се случило, м?
    Шо е со скршениот нос, преку ноќ зараснала раната?:rofl:
    @staycalm сакаш да кажеш судијката нема искуство?:rofl:

Стварно сте... Ај да не вреѓам како некои погоре.:)

nena2010, Pixi5, buba4e89 and 3 others like this.
  16. Maryland1087

Ама де објасни ми жити се како тоа скршен нос не се познава? Вика дека имала two black eyes што магично со мраз и ги снемало преку ноќ? Значи шливка не се покрива со шминка а не па оток, скршеница или модрици. Јас не реков дека нема физичко насилство без модрици. Таа сама кажа дека имала модрици, отоци, скршеници. Ама утре дента после тоа ги немала веќе Оти се излечила со мраз.

Ете ти во прилог кало изгледа скршен нос и two black eyes

74666D17-78B1-4ACE-AD2D-5A235A836593.png 3AA89AC1-48FB-4789-B2A3-11722B5B7075.jpeg 3BB94D46-15F6-4EAC-AA4F-69C7AAC46393.png А еве ја Амбер ден после кубење на коса, отоци, модрици и скршен нос.

NoirSerpentine and Pixi5 like this.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ко дете скршив нос... цел живот од тогаш ми е крив, не шминка - операција не го оправи :rofl: кажете шо шминка користи за да си го исправам скршениот нос, не ми се легнува под нож уште еднаш.

nena2010, Pixi5, fbaby and 1 other person like this.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Не се провуваме тоа да ви го кажеме со @staycalm , друго се пробуваме да ви кажеме, не знам оти не се разбираме. На Џони Деп му се веруваше од старт, а жените се гледани како лажги се дури не се докаже (ако се докаже) дека некој ги злоупотребувал. Уште од првиот момент се бараат докази, не се верува на збор, се прави се и сешто да се избегне одговорноста на агресорот, убав бил, талентиран бил, репутација имал, не бил таков, го знаеле луѓе, не се понашал така и слично.

Сите што навивате за него не сте свесни дека понижувачки е бројот на стрејт мажи кои олку ќе навиваат за жена да добие правда. Напротив, ако некогаш се најдеме во слична позиција следува истото понижување, анализирање, вадење на валкан веш, чекање да се направи некоја гримаса за после од тоа мемиња да се прават, понижување на секаков начин.

Никогаш, ама никогаш нема да се случи медиумите олку да бранат женска жртва, како што тоа беше со него случај каде малтене светец го направија.

Ниеден маж нема да се радува ако жена добие на суд олку колку што вие се радувате за него. А напротив, од страна на мажите ќе биде омаловажувана до бол.

Продолжете.

Kom.pot, Daniela93, Mishela and 14 others like this.
  19. Maryland1087

7B003642-AA54-488F-B605-9C6B2A6953EC.jpeg

jacqueline.s and Pixi5 like this.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Смешни сте некои овде на темава туку ајде. :)

Guns N` Roses likes this.